< Böngészés > Főoldal / Magyar Helsinki Bizottság / Blog article: Orbán kiharcolta az akácok kegyelmét

| Mobile | RSS

Orbán kiharcolta az akácok kegyelmét

Orbán kiharcolta az akácok kegyelmét

Az energiabiztonság kérdése és a magyar akác ügye is téma volt Orbán Viktor miniszterelnök és José Manuel Barroso, az Európai Bizottság elnöke szerda esti tárgyalásán, Berlinben.

A megbeszélésről a magyar közmédiát Szijjártó Péter, a Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkára tájékoztatta.

Közölte: az Európai Bizottság elnöke és a kormányfő értékelte a Magyarország és az Európai Bizottság közötti kapcsolatokat, amelyeket kölcsönösen jónak neveztek. Magyarország folyamatosan konzultál az Európai Bizottsággal, “a felmerülő vitáinkat mindig tárgyalás útján rendezzük” – mondta Szijjártó Péter.

Az államtitkár tájékoztatása szerint a megbeszélésen fontos téma volt az energiabiztonság kérdése, amellyel kapcsolatban Orbán Viktor világossá tette: Magyarország mély aggodalommal tekint Európa energiabiztonsági helyzetére, ezért a jelenleginél erősebb, közös energiapolitikát szorgalmazott José Manuel Barrosónál.

A tárgyalás napirendjén szerepelt a magyar akácok ügye is. “A miniszterelnök kegyelmet kért a magyar akácoknak, és José Manuel Barroso ezt meg is adta” – fogalmazott Szijjártó Péter.

Orbán Viktor szerda este érkezett Berlinbe, ahol csütörtökön felszólal a WDR német regionális közszolgálati műsorszóró társaság Europa Forum című konferenciáján, amelyen – a tanácskozás honlapján elérhető tájékoztatás szerint – előadást tart mások mellett Angela Merkel német kancellár és José Manuel Barroso, az Európai Bizottság elnöke is. A magyar miniszterelnök csütörtök délután a német fővárosban megbeszélést folytat majd Angela Merkellel.

forrás:propeller.hu

Leave a Reply 212 megnézve, 1 alkalommal mai nap |