< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár / Blog article: Tíz év börtönt és ezer korbácsütés honlapalapításért

| Mobile | RSS

Tíz év börtönt és ezer korbácsütés honlapalapításért

“Nem fogad szót”
Tíz év börtönt és ezer korbácsütés honlapalapításért

A férfit, Raif Badauit 2012 júniusában vették őrizetbe azzal a váddal, hogy számítógépes bűnöző és nem fogad szót apjának.

A tavalyi első fokúnál is szigorúbb büntetést szabtak ki arra a szaúd-arábiai férfira, aki világhálós honlapot alapított a vallás szerepének megvitatására a sivatagi királyságban: 10 év börtönre és ezer korbácsütésre ítélték másodfokon. Tavaly még “csak” hét év börtönnel és 600 korbácsütéssel “sújtották”. A három esztendővel és 400 korbácsütéssel súlyosbított, e hét közepén kihirdetett büntetés részeként 1 millió rial – 60 millió forintnyi összeg – megfizetésére is kötelezte a másodfokú bíróság.

Az ügyészség még a súlyosbítást is túl enyhének találta. Az ítélet ellen fellebbezhetnek a vádlott ügyvédei. A férfit, Raif Badauit 2012 júniusában vették őrizetbe azzal a váddal, hogy számítógépes bűnöző és nem fogad szót apjának. A sivatagi királyságban az utóbbi is “jogos” bűn, törvény rendelkezik a fiúi engedetlenség büntethetőségéről. Badaui honlapfórumát, amelynek címe Szabad Szaúdi Liberálisok volt, már tavaly megszüntette a hatóság. A honlapon olyan cikkek is megjelentek, amelyek bírálták a legfőbb szaúdi egyházi méltóságokat, köztük a főmuftit.

forrás:ma.hu

Leave a Reply 257 megnézve, 1 alkalommal mai nap |