< Böngészés > Főoldal / Sport / Blog article: Az utolsó hazai fellépés: Pick-Veszprém online 19.15-től

| Mobile | RSS

Az utolsó hazai fellépés: Pick-Veszprém online 19.15-től

2014. május 11. | hozzászólás | Sport

Az utolsó hazai fellépés: Pick-Veszprém online 19.15-től

Vasárnap 19.15-kor a Pick Szeged férfi kézilabdacsapata a bajnoki döntő második meccsén az MKB-MVM Veszprémet fogadja az újszegedi sportcsarnokban. A hazai együttesnek mindenképpen nyernie kell, hogy életben tartsa aranyálmait.

A szerdai sokk után kezdenek magukhoz térni a Pick Szeged drukkerei. A kesergés már a múlté, mert azt a meccset már elveszítette (30–21) Juan Carlos Pastor együttese a bajnoki döntő első fellépésén Veszprémben. Simán bukta a csatát.

– Elemeztünk, megnéztük a meccset, és megnézzük még szombat délelőtt is. Azok a hibák, amelyek előjöttek, döntőnek bizonyultak. Ilyen szinten nem lehet ennyi labdát eladni, ennyi technikai hibát halmozni és halmozni. Mindenki láthatta, ebből olyan könnyű gólokat szerzett a Veszprém, ami vereséghez vezetett – kezdte a beszélgetést a Pick Szeged vezetőedzője.

Hiba. Ez sajnos a legtöbb meccsen jellemezte a Picket az idényben. Ami megfigyelhető, hogy ha ez jött, akkor csőstül jelentkezett a csapat játékában.

Várakozás

Nem vitás, és erről már a bajnoki döntő első meccsén meggyőződ- hettünk, hogy a Veszprém kerete erősebb, mint a szegedi. És most az erőről beszélünk, arról a masszív bakonyi falról, amit nehéz feldönteni. Nagy, Ilics, Sulic, Schuch, Terzic – röviden a veszprémi bikák. Az ősszel mégis sikerült! Miért? Mert gyors mozgással még ez a szilárd fal is megbontható. Lábbal, gyorsasággal lehet őket megverni, erre pedig képes a Pick. Elég csak az őszi játékot lemásolni, megismételni. Ez döntő lehet!

– Ha tudnám, hogy miért következik ez be, akkor már megtaláltuk volna rá a megoldást. Mindig felhívom a figyelmet a koncentrálásra, arra, hogy a türelem sokkal nagyobb erény, mint a kapkodás. Ha ez tudatosul, akkor ezek a hibák nem fordulnak elő.

Jön a második ütközet, az idény utolsó szegedi fellépése. Minden valószínűség szerint csordultig telik az újszegedi sportcsarnok lelátója.

– Hiszek a csapatomban, hiszek a győzelemben. Javítani, egyenlíteni szeretnénk, és erre képes a csapat. Az utolsó szegedi meccsünk előtt állunk, méltóképpen szeretnénk elköszönni lelkes és csodálatos közönségünktől. Ha pedig meglesz a győzelem, akkor irány Veszprém, és a harmadik meccsen bármi megtörténhet.

Lapunk sportrovata is számos telefonhívást kapott, hogy mi van Ancsin Gáborral, a Pick válogatott jobbátlövőjével.

– Gábor remek játékos, tény, hogy nincs jó formában, de segítőmmel, Marko Krivokapiccsal azon dolgozunk, hogy ismét remekeljen, és bízom benne, hogy ez már a vasárnapi meccsen is látszik majd. Miért játszik sokszor jobbszélsőt? Azért, mert ha onnan kellene cserélnünk, akkor a Veszprém átrohanna rajtunk, Gabi pedig jó védekezésben, Balogh Zsolt pedig a szélen védekezhet ekkor – fejezte be a beszélgetést Juan Carlos Pastor.

Szurkolói felvonulás

Immár évek óta hagyomány, hogy az idény utolsó hazai meccse előtt
a Pick Szeged drukkerei közösen mennek és vonulnak együtt az újszegedi sportcsarnokig. Nem lesz ez másként vasárnap a Veszprém elleni szegedi döntő előtt sem, 17.45-kor indul a menet a Széchenyi térről. A drukkerek egyet kérnek, mindenki kékben jelenjen meg, a remek hangulatról pedig a mórahalmi fúvószenekar gondoskodik.

forrás:dm.hu

Leave a Reply 257 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: