< Böngészés > Főoldal / Kultúra / Blog article: Ötödik lett Kállay-Saunders András

| Mobile | RSS

Ötödik lett Kállay-Saunders András

2014. május 11. | 83 hozzászólás | Kultúra

Ötödik lett Kállay-Saunders András


Conchita Wurst osztrák énekes nyerte Rise Like a Phoenix (Szállj főnixként) című dalával az 59. Eurovíziós Dalfesztivált, amelynek döntőjét szombaton este rendezték Koppenhágában. A Magyarországot képviselő Kállay-Saunders András Running című számával az 5. helyen végzett.

A 26 éves osztrák győztes, Conchita Wurst nagy fölénnyel, 290 ponttal győzött a 26-os döntőben, mögötte a holland duó, a Common Linnets lett a második a Calm After the Stormmal (238 pont), a svéd Sanna Nielsen és az Undo (218 pont) a harmadik.

A végeredmény a nemzeti zsűrik és a tévénézők szavazatainak kombinációjaként alakult ki. Ausztria másodszor nyerte a versenyt, 1966-ban Udo Jürgens lett az első.

A Magyarországot képviselő Kállay-Saunders András, aki a keddi első elődöntőből jutott a fináléba, 143 ponttal a 5. helyen végzett Running című dalával. Ez az eddigi második legjobb magyar eurovíziós helyezés. Magyarország a legtöbb szavazatot Montenegrótól (12 pont), Romániától (10), Macedóniától (10), Azerbajdzsántól (8) és Albániától (8) kapta.

A Running című dal zenéje a rhythm and blues kategóriába sorolható, a szöveg a gyerekek elleni erőszakról szól, egy igaz történet, amely az énekes egy amerikai barátjával esett meg. A dalt Kállay-Saunders András és Szakos Krisztián közösen írta.

forrás:mno.hu

Leave a Reply 924 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: