< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Bajnai: Rossz kompromisszumokat kötött az Együtt-PM

| Mobile | RSS

Bajnai: Rossz kompromisszumokat kötött az Együtt-PM

2014. május 12. | hozzászólás | Közélet

Bajnai: Rossz kompromisszumokat kötött az Együtt-PM

Olyanokkal kellett összefogni, akiknek nem volt érdekük a korszakváltás, ezért is hiányzott a hitelesség a baloldali összefogás oldaláról – mondta a választási eredményeket értékelve az Origónak Bajnai Gordon. Az Együtt-PM társelnöke szerint a főpolgármester-jelöltségre jó emberük lesz.

Nem bánta meg, hogy 2012-ben visszatért a politikába, a parlamenti képviselői mandátumáról viszont azért mondott le, mert az Orbán Viktort leváltani tudó erő vélhetően nem a parlamentben fog kialakulni, így ott nem sokat tesz hozzá a jelenléte – mondta Bajnai Gordon, az Együtt-PM társelnöke az Origo.hu-nak adott, hétfőn reggel megjelent interjúban.

A választási vereségeket elemezve azt mondta, hogy a korszakváltás és az összefogás igényéből az utóbbi iránti vágy erősebb lett, és olyanokkal kellett összefogniuk, akik nem voltak érdekeltek a korszakváltásban, az Együtt-PM pedig rossz kompromisszumokat kötött, az összefogás oldaláról hiányzott a hitelesség. Arra az újságírói kérdésre, hogy itt Mesterházy Attila miniszterelnök-jelöltségére és Gyurcsány Ferenc listás helyére gondol-e, azt mondta, hogy nem akar személyeskedni, de ismert, hogy az összefogás végső formájával elvi és politikai aggályai voltak. A párt az európai parlamenti választások után, júniusban vonja le a parlamenti és az EP-választás személyi és szervezeti konzekvenciáit – mondta Bajnai. Az EP-választáson egyébként azt tartaná jó eredménynek, ha két képviselőt ki tudnának küldeni.

Azt mondta Bajnai, hogy új emberek, új szervezetek, új politika kell, és jelenleg az Együtt-PM körül található sok olyan új arc és új gondolat, amelyre igény van vagy igény lesz. Az Együtt-PM-et és a körülötte lévő mozgalmat Bajnai Gordon pártszövetségéből át kell alakítani egy olyan politikai közösségé, amelynek sok új arca van – mondta.

Arról is beszélt, hogy mindeddig nem konfrontálódtak a Jobbikkal, de ez a stratégia kudarcot vallott, így most itt az ideje, hogy leleplezzék a Jobbikot, vagyis leállnak velük vitázni.

A főpolgármester-választásról azt mondta, csak olyan személyt tudnak elfogadni jelöltként, aki a jó kormányzás esélyét hordozza, mindenesetre jó jelöltjük lesz.
forrás:hvg.hu

Leave a Reply 191 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: