< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Valami készül Mesterházy ellen az MSZP-ben

| Mobile | RSS

Valami készül Mesterházy ellen az MSZP-ben

2014. május 14. | hozzászólás | Közélet

Feltárjuk a részleteket
Valami készül Mesterházy ellen az MSZP-ben

Az Együtt és a Demokratikus Koalíció után az MSZP ősbölényei is bejelentkeztek, hogy az EP-választás után megújítanák a baloldalt. A projekt motorja az a Puch László, aki – noha már nem kincstárnok – 2010 után saját érdekkörébe szervezte ki a szocialista pártinfrastruktúrához tartozó cégeket. A pénz tehát adva van a „harkányi folyamathoz”. Feltáró írásunk a csütörtöki Heti Válaszban.

Fotó: MTI

Bár Puch László volt pénztárnok május 14-15-én elvileg egyszerű búcsúbulit rendezett volna a parlamentből kikerült szocialista exvezetőknek, a harkányi ankét akár a pártújítási kísérlet első állomásaként is bevonulhat a politikatörténetbe.

Harkány ugyanis eleve jelkép. Miközben a balnép úgy tudja, Puch évekkel ezelőtt feladta kincstárnoki szerepkörét, és csak Baranya megyei MSZP-elnökként szól bele a „nagyok” dolgába, a valóság az, hogy az egykori pártigazgató a 2010-es választási bukás után saját érdekkörébe szervezte ki a szocialista alapinfrastruktúrához tartozó cégeket (és immár leplezetlenül magáncélra is használja őket).

A csütörtöki Heti Válasz összeállításából kiderül: az MSZP országos központjával és több vidéki pártirodával gazdálkodó Horizont Zrt. például tavaly beszállt a Puch família által fenntartott harkányi üdülőkomplexum (a régi szocik találkozójának otthont adó négycsillagos Dráva Hotel Thermal Resort, illetve a Termál Kemping és a hozzá tartozó apartmanok) üzemeltetésébe. A Puch-befolyás alá vont társaságok között továbbá olyan, eddig csak MSZP közeliként emlegetett óriásvállalatok is szerepelnek, mint a középület-kivitelezésben jeleskedő Kipszer-csoport és a vasútépítésben utazó Kelet-Út Kft.

Részletes háttér a május 15-i Heti Válaszban. Lapunk elektronikus formában a Digitalstandon is megvásárolható.

forrás:heti válasz.hu

Leave a Reply 539 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: