< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár / Blog article: Brit sajtóbotrány Kétszázszor törték fel a brit királyi család levelezését

| Mobile | RSS

Brit sajtóbotrány Kétszázszor törték fel a brit királyi család levelezését

2014. május 15. | hozzászólás | Életképek/bulvár

Brit sajtóbotrány
Kétszázszor törték fel a brit királyi család levelezését

Az egyik vádlott beismerte, hogy feltörte a királyi család tagjainak hangpostáját.

Először ismerte be Clive Goodman, az utóbbi évtizedek legsúlyosabb brit sajtóetikai botrányába keveredett egykori vasárnapi bulvárlap, a News of the World volt szerkesztője, hogy mintegy kétszázszor feltörte Vilmos herceg és felesége, Kate Middleton üzenetrögzítőjét.

Goodman a londoni központi büntetőbíróságon, a híres Old Bailey-n folyó per szerdai tárgyalásán beismerte, hogy Kate Middleton hangpostáját százötvenötször, Vilmos hercegét harmincötször, Harry hercegét pedig kilencszer törte fel.

Az 56 éves férfi elmondta, hogy Kate Middleton telefonját 2005 végén törték fel először, mivel a nő kapcsolata akkoriban kezdett komolyabbra fordulni Vilmos herceggel. A szerkesztő a PIN-kód gyakori cseréje ellenére közel egy éven keresztül rendszeresen lehallgatta a hangüzeneteket.

Goodmant és az általa felbérelt magándetektívet, Glen Mulcaire-t 2007-ben szabadságvesztésre ítélték a királyi család mobiltelefonjainak feltöréséért és lehallgatásáért. Most ismét bíróság előtt áll, ezúttal hivatalos személy megvesztegetésének vádjával. Azzal gyanúsítják, hogy annak idején lefizetett rendőrtisztektől szerezte meg a királyi családtagok telefonszámait.

Az utóbbi évtizedek legnagyobb brit sajtóbotrányát kirobbantó ügy rendőrségi vizsgálata feltárta, hogy más brit lapok sem riadtak vissza hasonló módszerektől, és a telefonüzenet-lehallgatások hatszáznál több személyt érintettek, köztük a nemzetközi film- és szórakoztatóipar olyan világsztárjait, mint Hugh Grant, Brad Pitt, Angelina Jolie, Jude Law, Charlotte Church és Sienna Miller. A kiszemelt célpontok között voltak emellett az iraki és afganisztáni hadszíntéren elesett brit katonák hozzátartozói, a brit királyi család tagjai, valamint politikusok és élsportolók.

Jelenleg heten állnak bíróság előtt, köztük Andy Coulson, a News of the World egykori főszerkesztője, aki később David Cameron brit miniszterelnök hivatalának kommunikációs igazgatója is volt.

forrás:ma.hu

Leave a Reply 217 megnézve, 1 alkalommal mai nap |