< Böngészés > Főoldal / Sport / Blog article: Európa Liga győztes a Sevilla

| Mobile | RSS

Európa Liga győztes a Sevilla

2014. május 15. | hozzászólás | Sport

Európa Liga győztes a Sevilla

A Sevilla nyerte a labdarúgó Európa Ligát, mivel szerdán a torinói fináléban gól nélküli döntetlen után büntetőpárbajban legyőzte a Benfica együttesét.
Európa Liga győztes a Sevilla

A Sevilla 2006 és 2007 után idén harmadik alkalommal hódította el a második számú európai kupát, ezzel az örökrangsorban csatlakozott az élen álló Juventus, Internazionale, Liverpool, Barcelona, Valencia ötöshöz.

A tavaly is döntős Benfica viszont továbbra sem tudta megtörni Guttmann Béla átkát, a portugál csapat sorozatban nyolcadik európai kupadöntőjét bukta el azt követően, hogy a magyar szakember 1962-es távozásakor – amelyet két BEK-elsőség előzött meg – a legenda szerint megátkozta a klubot, hogy nélküle 100 évig nem nyer nemzetközi trófeát.

Legutóbb 2007-ben dőlt el 11-esekkel a finálé, akkor éppen a Sevilla nyert az Espanyol ellen.

A Sevilla sikere azt is jelenti, hogy idén mindkét európai kupasorozatban spanyol siker születik, ugyanis a Bajnokok Ligája döntőjét két madridi csapat, az Atlético és a Real vívja.

A két csapat szinte teljesen eseménytelen első félidőt játszott, és hogy némi izgalom is legyen, arról Maxi Pereira gondoskodott, a 45. percben leadott veszélyes lövését azonban Beto kapus hárította.

A fordulást követő első percekben mindkét csapat előtt adódott egy-egy nagy lehetőség, majd a spanyolok fokozatosan átvették az irányítást és nyomás alá helyezték riválisukat. A hajrára fordult a játék képe, a Benfica próbálta eldönteni az összecsapást a rendes játékidőben, de az eredmény nem változott, így jöhetett a ráadás.

A hosszabbítás első félidejének legnagyobb lehetősége a Sevilla előtt adódott, ekkor Bacca iramodott meg a félpályáról, majd centikkel lőtt mellé. A második tizenöt percben már nem alakult ki ziccer, azaz következhettek a büntetők.

Lima a Benficától magabiztosan lőtt a jobb sarokba (0-1). A Sevillában játszó Bacca nagy erővel a léc alá bombázott (1-1). Cardozo a jobb alsót vette célba, de Beto hárított. Mbia a kapu jobb oldalába bombázott (2-1). Rodrigo gyenge lövését Beto tolta ki a bal alsó sarokból. Coke óriási erővel lőtt a kapu jobb oldalába (3-1). Luisao a kapu jobb oldalába helyezett (3-2). Gameiro hatalmas erővel lőtt a léc alá (4-2).

Két kivédett büntetőjével a sevillai Beto kapus bizonyult a meccs hősének, így a Sevilla nyerte a kupát.

MTI / hvg.hu

forrás:atv.hu

Leave a Reply 224 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: