< Böngészés > Főoldal / Magyar Helsinki Bizottság / Blog article: MN: kémkedés miatt nyomozhatnak a jobbikos Kovács Béla után

| Mobile | RSS

MN: kémkedés miatt nyomozhatnak a jobbikos Kovács Béla után

MN: kémkedés miatt nyomozhatnak a jobbikos Kovács Béla után

A jobbikos Kovács Béla EP-képviselő mentelmi jogának felfüggesztését kérte a magyar legfőbb ügyész az Európai Parlamenttől – írja a Magyar Nemzet. A lap szerint a politikus után kémkedéssel gyanúja miatt nyomoznak, de a főügyészség szóvivője csak annyit közölt, súlyos bűncselekmény miatt nyomoznak Kovács ellen, de részleteket a nyomozás természete miatt nem közölt.

Polt Péter legfőbb ügyész hétfőn diplomáciai úton Martin Schulzhoz, az Európai Parlament elnökéhez fordult, indítványozva, hogy az Európai Parlament függessze fel Kovács Bélának, az Európai Parlament képviselőjének mentelmi jogát – közölte a Magyar Nemzettel Fazekas Géza, a Legfőbb Ügyészség szóvivője.

A lap pontosan meg nem nevezett forrásból származó értesülése szerint a jobbikos Kovács Béla ellen az Alkotmányvédelmi Hivatal tett feljelentést kémkedés gyanúja miatt. A szóvivőtől azt kérdezték, hogy született-e feljelentés Kovács Béla ellen kémkedés gyanúja miatt – olvasható a napilap csütörtöki számában.

Fazekas Géza válaszában azt írta: “A Központi Nyomozó Főügyészség súlyos – kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel fenyegetett – bűncselekmény miatt folytat nyomozást. Ezen nyomozás minősített, így annak részleteiről – beleértve a bűncselekmény pontos megjelölése, a feljelentő személye, és a nyomozás során eddig végrehajtott eljárási cselekmények, illetve a megállapítható tényállás – semmilyen tájékoztatást nem áll módunkban adni.”

Polt Péter Kovács Béla mentelmi jogának felfüggesztéséről szóló előterjesztéséről pedig Fazekas Géza azt közölte: “Az előterjesztés részletes indokolását egy minősített irat tartalmazza. Az ügy minősített voltára tekintettel az eljárásról semmilyen további tájékoztatást nem áll módunkban adni.”

MTI / hvg.hu

forrás:atv.hu

Leave a Reply 225 megnézve, 1 alkalommal mai nap |