< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár / Blog article: TEK és stanicli

| Mobile | RSS

TEK és stanicli

2014. május 15. | hozzászólás | Életképek/bulvár

TEK és stanicli

A napokban bejárta az internetet a kép, melyen David Cameron brit kormányfő áll a londoni metró egyik kocsijában, és újságot olvas. És fülhallgatósok sem veszik körül. (Felteszem, ott vannak valahol, mert egy miniszterelnököt nem, szokás “elveszítenie” a testőrségnek.) Az utasok meglehetős közönnyel üldögélnek, látszik: ez nem lehet különösebben szokatlan esemény arrafelé.

A TEK-ről jutott ez az eszembe mely köztudottan az állam-, és kormányfő védelmére kistafírozott – de szépen ám! – szervezet, ami fusiban állítólag a terrort is elhárítja. Emlékezzünk csak Brad Pitt fegyvereire, vagy a fürdőköpenyes Darth Vader lerohanására.

Tavaly, amikor Orbán Viktor Debrecenbe látogatott, konvoja szinte letolt az autópályáról. Nem kevesebb, mint hét(!) TEK-es autó szirénázott el mellettem. A sorban a harmadik volt maga A Sötétített Üvegű Kisbusz. Aki látta a Tanú című filmet, emlékszik a jelenetre, amikor a gátőr kisfia eldurrant egy papírzacskót, mire az ávósok szétlövik az egész házat. Nos, a kívülálló számára a TEK egy staniclivadász egyletnek tűnik, ámbár annak egészen kiváló.

Miért mondom ezt most? A héten állig felfegyverzett kommandósaik bravúros elfogást hajtottak végre. A XIII. kerületi kapitányság nagytermében, az állománygyűlésen lefogtak több ott üldögélő rendőrt. Indokolt volt a TEK bevetése – mondták -, hiszen a zsaruk állítólag két ízben is zsebre bírságoltak. Jut eszembe: mi is van a januári bankrobbantással? Ja persze, az nem stanicli volt…

szerző:Veress Jenő
forrás:népszava online.hu

Leave a Reply 200 megnézve, 2 alkalommal mai nap |