< Böngészés > Főoldal / Magyar Helsinki Bizottság / Blog article: Balkáni ár: Horvátországban 15 ezer embert telepítettek ki

| Mobile | RSS

Balkáni ár: Horvátországban 15 ezer embert telepítettek ki

Balkáni ár: Horvátországban 15 ezer embert telepítettek ki

Továbbra is kritikus az árvízhelyzet Horvátország keleti részén, 15 ezer ember kényszerült otthona elhagyására, egy ember meghalt és kettőt eltűntnek nyilvánítottak, írja az MTI.

A kimenekített embereket sportcsarnokokba, iskolákba és magánházakba helyezték el. A kimenekítés továbbra is folyamatos, de gondot okoznak azok, akik nem hajlandóak a figyelmeztetések ellenére sem elhagyni lakhelyüket.

Továbbra is válságos a helyzet Slavonski Brodnál, ahol az egyik városrészből 715 embert menekítettek ki. Hrvatska Kostajnica városközpontja még mindig víz alatt van, ott az áradás óriási károkat okozott.

Katasztrofális a helyzet a hatóságok szerint az árvízsújtotta Szerbiában és Bosznia-Hercegovinában is; Szerbiában Aleksandar Vucic kormányfő szerint “ezer éve” a legsúlyosabb árvíz pusztít. Bosznia-Hercegovinában a sajtóbeszámolók és a légi felvételek bizonysága szerint az ország egyharmada még mindig víz alatt van

forrás:index.hu

Leave a Reply 865 megnézve, 1 alkalommal mai nap |