< Böngészés > Főoldal / Magyar Helsinki Bizottság / Blog article: Papok szeretői kérlelik Ferenc pápát////Sacerdoti amanti valere Francesco Papa

| Mobile | RSS

Papok szeretői kérlelik Ferenc pápát////Sacerdoti amanti valere Francesco Papa

Papok szeretői kérlelik Ferenc pápát

Olasz nők írtak levelet az egyházfőnek, hogy törölje el a cölibátust. Szerintük az egyház is jól járna azzal, ha a katolikus lelkipásztorok is felvállalhatnák feleségüket és gyermekeiket.

A teljes olasz sajtót bejárta egy nyílt levél, amelyben 23 nő kéri fel Ferenc pápát a papi cölibátus felülvizsgálatára. Mint írták, az érintett papok viszonozzák szerelmüket, de csak két lehetőségük van: vagy titkos kapcsolatra vannak ítélve örökös bujkálással, vagy le kell mondaniuk a hivatásukról. Pedig szerintük a lelkipásztorok jobban el tudnák látni közösségük szolgálatát, ha felvállalhatnák feleségük és gyermekeik közelségét. A nők azt kérték a pápától, hogy fogadja őket a Vatikánban, és segítsen az őket övező csend és közöny megtörésében.

Az olasz sajtó emlékeztetett arra, hogy Jorge Mario Bergoglio még Buenos Aires érsekeként nem zárta ki a cölibátus esetleges módosítását, bár azt is leszögezte, hogy ebből tíz évszázad alatt több pozitív tapasztalat, mint tévedés származott. Piesto Parolin szentszéki államtitkár tavaly szeptemberben úgy nyilatkozott, hogy a cölibátus nem egyházi dogma, így vita tárgyát képezheti.

forrás:origo.hu

Sacerdoti amanti valere Francesco Papa

Le donne italiane hanno scritto una lettera al capo della Chiesa di abolire il celibato . Secondo il ben chiesa avrebbe se i pastori cattolici e le loro mogli accettati anche nei loro figli .

L’intera stampa italiana ha girato una lettera aperta , in cui 23 donne chiede Papa Francesco revisione del celibato sacerdotale . Come scritto , i sacerdoti coinvolti ricambiato il loro amore , ma hanno solo due scelte: o si è condannati erede di nascondere la sua relazione segreta , o avrebbe dovuto hivatásukról . E pensano i pastori a vedere il loro servizio alla comunità potrebbe essere migliore, se accettate in prossimità di mogli e figli . Le donne avevano chiesto al Papa di accettarli in Vaticano , e per aiutarli intorno alla rottura del silenzio e dell’indifferenza .

La stampa italiana ha sottolineato che anche Jorge Mario Bergoglio arcivescovo di Buenos Aires non ha escluso una possibile revisione del celibato , anche se ha affermato che questa esperienza più positiva rispetto errori origine in dieci secoli . Piesto Parolin Segretario di Stato Vaticano lo scorso settembre ha detto che il celibato non è un dogma religioso , quindi può essere oggetto di dibattito.

Fonte : origo.hu

Leave a Reply 956 megnézve, 1 alkalommal mai nap |