< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Csalással bukott le Deutsch Brüsszelben?

| Mobile | RSS

Csalással bukott le Deutsch Brüsszelben?

2014. május 20. | hozzászólás | Közélet

Csalással bukott le Deutsch Brüsszelben?

Az Egyenlítő blog információi szerint az Európai Parlament illetékesei vizsgálatot folytatnak a fideszes Deutsch Tamás (Európai Néppárt) költségtérítése ügyében.

Brüsszeli forrás szerint a trágár twittjeiről és botrányos nőügyeiről elhíresült politikus azért lett vizsgálat célpontja, mert rendszeresen felveszi a vidéki képviselőknek járó 220 eurós költségtérítést, – amely az ő esetében a Hódmezővásárhely-Ferihegy távolság alapján alkalmanként jár neki -, míg valójában Budapestről szokott a reptérre utazni.

Deutsch életvitelszerű budapesti tartózkodását az is alátámasztja, hogy a korábban a párt budapesti elnöke (2002-2004), a Fővárosi Közgyűlés tagja (Fidesz-KDNP frakcióvezető, 2002-2003) és VII. kerületi önkormányzati képviselő (2006-2008) volt. Ez utóbbi tisztségét azért veszítette el, mert egy éven át nem járt be a testület üléseire. (Fizetését ennek ellenére hónapról hónapra felvette.)

A brüsszeli utazásonként felvett 220 eurós (nagyjából 60 ezer forintos) összegből nagyjából 8-szor lehet megtenni a Hódmezővásárhely-Budapest távot, ha egy A6-os Audi fogyasztásával és 400 forintos benzinárral kalkulálunk. Deutsch Tamást sem mobilon, sem brüsszeli titkárságán nem érték el, de a Fidesz sajtóosztálya visszahívást ígért az ügyben – olvasható a blogon.

forrás:propeller.hu

Leave a Reply 361 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: