< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Szanyi: az olcsóbb élelmiszer és a munkahely megléte a legfontosabb

| Mobile | RSS

Szanyi: az olcsóbb élelmiszer és a munkahely megléte a legfontosabb

2014. május 20. | hozzászólás | Közélet

Szanyi: az olcsóbb élelmiszer és a munkahely megléte a legfontosabb

Az élelmiszerek árának csökkentését és a munkahelyteremtést nevezte a legfontosabb európai feladatnak Szanyi Tibor, az MSZP európai parlamenti listavezetője a Kossuth Rádió reggeli műsorában.

Az EP-választáson listát állító magyarországi pártokat bemutató műsorban Szanyi Tibor azt mondta: számára a legfontosabb és legnagyobb kihívás, hogy egész Európában olcsóbbá tegyék az élelmiszert, amelynek egyik eszköze, hogy az arra rakodó terheket, például az általános forgalmi adót csökkentsék. Szégyennek nevezte, hogy Magyarországon 27 százalék áfa rakódik az élelmiszerekre. Céljuk, hogy ezt a – szavai szerint Európában jellemző szintre – 10 százalék alá csökkentsék.

“Ha Orbán Viktor nem akar engedni a magas élelmiszerárakból, Európa erejével fogjuk rákényszeríteni” – fogalmazott a szocialista képviselő.

Az MSZP EP-listavezetője arra is kitért, hogy az Európai Bizottság élére javasolt csúcsjelöltek múlt heti vitáján is kiderült, hogy a jobboldal – ahová a Fidesz is tartozik – a további megszorítások útján halad. Az MSZP képviselői az európai szocialisták frakciójába beülve egyértelműen a munkahelyteremtésen és azon belül is a fiatalok munkahelyteremtésén dolgozik majd. Ennek egyik eszköze a spekulatív tőkemozgások megadóztatása – tette hozzá Szanyi Tibor.

forrás:népszava online.hu

Leave a Reply 216 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: