< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár / Blog article: Hatalmas biznisz a szexrabszolgaság////Huge business in sexual bondage

| Mobile | RSS

Hatalmas biznisz a szexrabszolgaság////Huge business in sexual bondage

2014. május 21. | 91 hozzászólás | Életképek/bulvár

Hatalmas biznisz a szexrabszolgaság

A korábban becsültnek nagyjából a háromszorosa lehet a modern rabszolgapiac mérete, ami évi 150 milliárd dollár illegális profitot termel a bűnözőknek. A profit legnagyobb részét a nők és kislányok szexuális kizsákmányolásából nyerik, de a férfiakat is előszeretettel dolgoztatják bányákban – derült ki a Nemzetközi Munkaügyi Szervezet (ILO) legújabb jelentéséből.

Nagyjából évi 150 milliárd dollárt tehet ki a kényszermunkából és szexuális kizsákmányolásból származó jövedelem a magánszférában – derült ki a Nemzetközi Munkaügyi Szervezet (International Labour Organization – ILO) ma bemutatott tanulmányából – írja a portfolio.hu. Ez az összeg mellesleg a háromszorosa annak, amit a korábbi becslések mutattak.

A 150 milliárd dollárnak nagyjából a kétharmadát adja a szexuális kizsákmányolás és a maradék egyharmadát a kényszermunka, vagyis a modern világ rabszolgatartása.

“Ez a legújabb jelentés egészen új szintre emeli az embercsempészetről, a kényszermunkáról és a modern rabszolgatartásról kialakított képünket” – mondta Guy Ryder, az ILO főigazgatója. A kényszermunka ráadásul nemcsak az áldozatoknak szörnyű, hanem az érintett ország egész gazdaságának is. Ez a jelenség nagyon jelentősen hátráltatja a fejlődést. Éppen ezért mindent be kell vetnünk ennek az alapjaiban gonosz, de rendkívül profitábilis tevékenységnek a felszámolására – jelentette ki Guy Ryder.

Az ILO adatai szerint a modern rabszolgatartás nagyjából 21 millió embert érinthet, aminek nagyjából a fele nőkből és kislányokból áll. Őket főként szexuálisan zsákmányolják ki, míg a férfiakat általában bányákban, építkezéseken és termőföldeken kényszerítik munkára.

A legnagyobb arányban az építőiparban, a gyári termelésben, a bányászatban és ezek beszállítói területein részesülnek az illegális profitból. Ázsiában a legelterjedtebb a kényszermunka, illetve a szexuális kizsákmányolás. Az egy munkásra jutó profit azonban a fejlett országokban a legmagasabb: 34 800 dollár évente.

forrás:index.hu

Keresési javaslat: Hatalmas biznisz a szexrabszolgaság A korábban becsületnek nagyjából a háromszorosa lehet a modern rabszolgapiac mérete, ami évi 150 milliárd dollár illegális profitot termel a bűnözőknek. A profit legnagyobb részét a nők és kislányok szexuális kizsákmányolásából nyerik, de a férfiakat is előszeretettel dolgoztatják bányákban – derült ki a Nemzetközi Munkaügyi Szervezet (ILO) legújabb jelentéséből. Nagyjából évi 150 milliárd dollárt tehet ki a kényszermunkából és szexuális kizsákmányolásból származó jövedelem a magánszférában – derült ki a Nemzetközi Munkaügyi Szervezet (International Labour Organization – ILO) ma bemutatott tanulmányából – írja a portfolio.hu. Ez az összeg mellesleg a háromszorosa annak, amit a korábbi becslések mutattak. A 150 milliárd dollárnak nagyjából a kétharmadát adja a szexuális kizsákmányolás és a maradék egyharmadát a kényszermunka, vagyis a modern világ rabszolgatartása. “Ez a legújabb jelentés egészen új szintre emeli az embercsempészetről, a kényszermunkáról és a modern rabszolgatartásról kialakított képünket” – mondta Guy Ryder, az ILO főigazgatója. A kényszermunka ráadásul nemcsak az áldozatoknak szörnyű, hanem az érintett ország egész gazdaságának is. Ez a jelenség nagyon jelentősen hátráltatja a fejlődést. Éppen ezért mindent be kell vetnünk ennek az alapjaiban gonosz, de rendkívül profitábilis tevékenységnek a felszámolására – jelentette ki Guy Ryder. Az ILO adatai szerint a modern rabszolgatartás nagyjából 21 millió embert érinthet, aminek nagyjából a fele nőkből és kislányokból áll. Őket főként szexuálisan zsákmányolják ki, míg a férfiakat általában bányákban, építkezéseken és termőföldeken kényszerítik munkára. A legnagyobb arányban az építőiparban, a gyári termelésben, a bányászatban és ezek beszállítói területein részesülnek az illegális profitból. Ázsiában a legelterjedtebb a kényszermunka, illetve a szexuális kizsákmányolás. Az egy munkásra jutó profit azonban a fejlett országokban a legmagasabb: 34 800 dollár évente.

forrás:index.hu

Huge business in sexual bondage

The total estimated earlier can be roughly three times the size of the modern slave market , which is $ 150 billion a year in illegal profits for criminals. Most of the profit obtained from the sexual exploitation of women and girls , but the men are keen to have it processed mines – revealed the latest report by the International Labour Organisation ( ILO) .

Just about to make $ 150 billion in annual revenue from sexual exploitation and forced work in the private sector – was revealed by the International Labour Organization ( International Labour Organization – ILO) study presented today from – enter the portfolio.hu . This way, the amount of three times , as indicated by previous estimates.

The $ 150 billion is roughly two-thirds of the remaining one-third of the sexual exploitation and forced labor , or slavery in the modern world .

” This latest report raises a whole new level of smuggling , forced labor and modern slavery around the finances crafted ” – said Guy Ryder , ILO Director-General . The forced labor does not only horrible for the victims , but also the economy of the country concerned as well. This phenomenon is very significant barrier to development. Therefore, all you need to bring this fundamentally evil but highly profitable activity for the Elimination – said Guy Ryder .

According to the ILO, the modern slavery affected about 21 million people , of which roughly half are women and young girls . They are mainly exploited sexually , while men are usually in mines, construction sites and agricultural land are forced to work .

The largest proportion of the construction industry, factory farming , mining areas and their suppliers benefit from the illegal profits . In Asia, the most widely used of forced labor and sexual exploitation. However, the profit per worker in the developed countries have the highest 34,800 dollars a year.

Source: index.hu

Leave a Reply 908 megnézve, 1 alkalommal mai nap |