< Böngészés > Főoldal / Magyar Helsinki Bizottság / Blog article: Lázár: a Miniszterelnökséghez kerülhet a vidékfejlesztés

| Mobile | RSS

Lázár: a Miniszterelnökséghez kerülhet a vidékfejlesztés

Lázár: a Miniszterelnökséghez kerülhet a vidékfejlesztés

A földművelésügyi tárcától a Miniszterelnökséghez kerülhet a vidékfejlesztés, a Nemzetgazdasági Minisztérium felügyelete alá pedig a szakközépiskolák és a szakiskolák irányítása – mondta Lázár János csütörtökön Kiszomboron.

“Kevesebb templomot fogunk vidékfejlesztési pénzből felújítani, ellenben szeretném, ha külterületi vagy mezőgazdasági utakra, belvízelvezető rendszerekre több jutna” – tette hozzá a Miniszterelnökséget vezető államtitkár a négyezer lakosú Csongrád megyei község képviselő-testületi ülésén.

Uniós forrásokból kívánja támogatni a kormány, hogy a kistelepüléseken is megjelenjen valamilyen feldolgozóipar, például vágópontokat alakítsanak ki, vagy növeljék a mezőgazdasági tárolókapacitást – közölte a politikus. A települések is forrásokhoz juthatnának a mezőgazdasághoz kapcsolódó infrastruktúra, például az öntözés vagy a belvízelvezetés fejlesztésére.

Lázár János kitért arra is, a Nemzetgazdasági Minisztérium felügyelete alá kerülhet a szakközépiskolák és a szakiskolák irányítása. Ahogy fogalmazott, ez sokkal inkább gazdasági kérdés, mint oktatási. A munkanélküliség mellett sok a betöltetlen állás is, bizonyos területeken nem találni szakképzett munkaerőt.

Az államtitkár azt mondta, “hibát követett el a Fidesz-kormány azzal, hogy a háziorvosokat nem támogatta kellő mértékben az elmúlt négy évben”. Vissza kell állítani a háziorvosok anyagi megbecsülését, társadalmi presztízsét, a rendelőket pedig fel kell szerelni a megfelelő eszközökkel, hogy a páciensek minél több ellátást helyben kaphassanak meg. A következő időszakban fontos feladat az egészségmegőrzés és a betegségmegelőzés erősítése is – hangsúlyozta a politikus.

A képviselő-testületi ülés után Lázár János utcafórumot tartott. Arra biztatta a megjelenteket, minél többen vegyenek részt a vasárnapi európai parlamenti (EP-) választásokon, mivel számos, a mindennapi életüket befolyásoló döntés Brüsszelben születik, és az országnak erős érdekképviseletre van szüksége az EP-ben.
forrás:propeller.hu

Leave a Reply 285 megnézve, 2 alkalommal mai nap |