< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Ez lehet a DK sikerének a titka

| Mobile | RSS

Ez lehet a DK sikerének a titka

2014. május 27. | hozzászólás | Közélet

Ez lehet a DK sikerének a titka

Egyfajta irányvita is van az MSZP-n belül, Mesterházy Attila és az elnöksége a klasszikus baloldali politikát vinné, míg, akik aspirálnak az elnökségre, inkább összefogás pártiak – ezt Kiszelly Zoltán mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

A politológus szerint az MSZP EP-választási kudarcának egyik oka az volt, hogy észrevétlenül kampányoltak. A szakember elmondta: Gyurcsány Ferenc nagyon aktív volt, el tudta magyarázni a szavazóknak, hogy új pártja van, és ő Orbán legkérlelhetetlenebb ellenzéke. A DK elnöke elment a falig, és ott már nehéz volt megállítani – fogalmazott.

Kiszelly Zoltán arról is beszélt, hogy az LMP egyelőre az MDF-et másolja, mindig a bejutási küszöbön egyensúlyozik, de ez nem egy életbiztosítás, nekik is ki kell találniuk valamit a megújulásra.

A Jobbikkal kapcsolatban azt mondta: az EP-választás után mindenki kereste azt a pozíciót, amiben első volt, a Jobbik azt vette elő, hogy a második legnagyobb politikai erővé vált. A pártok keresik a büszkeségmorzsákat, amikre lehet hivatkozni őszig – magyarázta.

atv.hu
forrás:atv.hu

Leave a Reply 256 megnézve, 1 alkalommal mai nap |