< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Ismét F. Kováts Évát választották meg a Sajtószakszervezet elnökének

| Mobile | RSS

Ismét F. Kováts Évát választották meg a Sajtószakszervezet elnökének

2014. május 31. | hozzászólás | Közélet

Ismét F. Kováts Évát választották meg a Sajtószakszervezet elnökének

Ismét F. Kováts Évát választotta meg a Sajtószakszervezet elnökének a szervezet 25., tisztújító választmányi ülése szombaton Budapesten.

Az ülésen F. Kováts Éva emlékeztetett arra, hogy 25 éve, 1989 május 31-én tartotta meg a frissen alakult Sajtószakszervezet az első kongresszusát.

A magyar sajtó legnagyobb munkavállalói érdekképviseletének ügyvezető társelnöke, M. Lengyel László beszámolójában hangsúlyozta: az érdekvédelmi munka az elmúlt években jelentősen átalakult, elsősorban a jogszabályi és a szakmai környezet változása miatt. Hozzátette: módosult a médiatörvény, az egyesületi törvény, a polgári törvénykönyv, a munka törvénykönyve, létrejött az Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság, a Médiatanács, átszervezték a közmédiát, jelentős tulajdonosi változások történtek a kereskedelmi médiában, összességében nehezebbé vált a sajtóban dolgozók érdekeinek képviselete.
Az új helyzethez igazodó válaszadási kísérletként merült fel a szövetségkeresés gondolata, és előkészítő tárgyalások kezdődtek a legnagyobb létszámú, mintegy 250 ezer aktív taggal bíró hazai szakszervezeti konglomerátumhoz, a Magyar Szakszervezeti Szövetséghez történő csatlakozás lehetőségéről – mondta.

Az ülés végén a választmány megválasztotta a szakszervezet vezetőit, elnökségét és felügyelőbizottságát. A Sajtószakszervezetet továbbra is F. Kováts Éva elnök vezeti, és M. Lengyel László ügyvezető társelnök, valamint Hargitai Miklós társelnök is újabb ötéves megbízatást kapott.

A jubileumi ülésen Vasvári Pál Emlékplakettet kapott F. Kováts Éva és Jánosi János. örökös taggá nyilvánították Nagy Józsefet és Merza Zsuzsát, dr. Elek Istvánnak pedig a Vasvári Pál Újságírói Önsegélyező Alapítvány örökös tiszteletbeli elnöke címet adományozták.

A Sajtószakszervezet és a Diplomata Magazin Kiadó a sajtómunka segítéséért díjat adományozott Simicskó István sportért és ifjúságért felelős államtitkárnak, Lounes Magramane-nak, Algéria magyarországi nagykövetének, valamint Jüllich Ádámnak, a Jüllich Glas Holding Zrt. elnökének.

MTI

Leave a Reply 2281 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: