< Böngészés > Főoldal / Tudomány/gazdaság / Blog article: Jelentősen emelkedett a BUX

| Mobile | RSS

Jelentősen emelkedett a BUX

2014. június 1. | 1 Hozzászólás | Tudomány/gazdaság

Jelentősen emelkedett a BUX

Bár a forgalom az előző héthez képest négy milliárd forinttal csökkent, jelentősen emelkedtek a részvényárak a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT).

A tőzsde részvényindexe, a BUX egy hét alatt 1,98 százalékkal 373,8 ponttal emelkedett, pénteken záráskor 19 264,42 ponton állt. A heti forgalom 49,8 milliárd forintra esett az előző heti 53,4 milliárd forinthoz képest.

Hétfőn a vezető részvények, az OTP kivételével gyengültek az előző napi záráshoz képest. A forgalom a heti mélypontján, alig több mint 5 milliárd forinton állt. Nem voltak nagy árfolyammozgások, mivel hétfőn mind a londoni, mind pedig az amerikai tőzsdék zárva voltak.

Kedden a Mol 3,65 százalékot esett, de ez csak az osztalék kiárazódását jelentette. A Richter kissé erősödött, a Magyar Telekom árfolyama nem változott, a BUX-ot az OTP húzta le. Szerdán a vezető részvények ára vegyesen változott az előző napi záráshoz képest: a Mol és a Magyar Telekom esett, míg az OTP és a Richter erősödött. Csütörtökön újra csak alacsony forgalom mellett a vezető részvények, a Magyar Telekom kivételével, gyengültek az előző napi záráshoz képest. Pénteken volt a hónap utolsó kereskedési napja és az MSCI-index átsúlyozása; az OTP súlya nő, míg a Mol és a Richter súlya csökken. Ezzel volt magyarázható a két utóbbi papír árfolyamának esése. A Richter árfolyamán az sem segített, hogy a társaság bejelentette: a bónuszokra saját részvényeket vásárol.

Az OTP a múlt héten 168 forinttal, 3,59 százalékkal, 4853 forintra erősödött. A Mol-részvények ára 775 forinttal, 5,71 százalékkal 12 805 forintra csökkent. A Magyar Telekom árfolyama 11 forinttal, 3,47 százalékkal növekedett, 328 forintra. A Richter-papírok értéke 51 forinttal, 1,21 százalékkal 4169 forintra esett. A kis- és közepes részvények indexe, a BUMIX 7,4 ponttal, 0,48 százalékkal erősödött, 1534,4 ponton zárta a hetet.

Forrás: MTI

forrás:magyar hírlap.hu

Leave a Reply 222 megnézve, 1 alkalommal mai nap |