< Böngészés > Főoldal / Tudomány/gazdaság / Blog article: Oláh-István László úr főszerkesztő részére////Gyémántbányát vásárol a magyar tőzsdei cég

| Mobile | RSS

Oláh-István László úr főszerkesztő részére////Gyémántbányát vásárol a magyar tőzsdei cég

2014. június 12. | 1 Hozzászólás | Tudomány/gazdaság

Oláh-István László úr főszerkesztő részére

Tisztelt Oláh-István László!

A TWD Investments Nyrt, mint a Budapesti Értéktőzsdén jegyzett részvénytársaság időről időre szeretné érdekes információkkal, sajtóanyaggal ellátni azon médiumokat, melyek a Társaság profiljába vágó hírekre szakosodtak. Engedje meg, hogy megküldjem Önnek első sajtóanyagunkat, mely érdeklődésükre számot tarthat.

Gyémántbányát vásárol a magyar tőzsdei cég

A Budapesti Értéktőzsde T kategóriájában jegyzett TWD Investments Nyrt. tovább növelte részesedését a TransWorld Diamond Zrt-ben, mely hazánkban egyedálló módon megszerezte a többségi tulajdonát egy Sierra Leone-ban gyémántbányászattal foglalkozó vállalkozásnak. Ez a Sierra Leone-i leányvállalat eddig több ezer karátnyi gyémántot termelt ki, melynek ún. rapaport árfolyama meghaladja a 3 millió dollárt.

“Immáron több, mint négy éve foglalkozunk gyémántbányászattal Nyugat-Afrika csücskében, ebben a fantasztikus kis országban, Sierra Leone-ban és koncesszióink száma meghaladja 100-at, azaz bőven rendelkezünk gyémántbányászatra alkalmas területekkel.” – nyilatkozta Kapitány János, a TransWorld Diamond Zrt. vezérigazgatója.

“Egyértelműen fantáziát és egyre csökkenő kockázatot látunk a gyémántbányászatban és Sierra Leone-ban, ezért egy 2013 év végén meghozott stratégiai döntésünk értelmében tovább növeltük eddig meglévő tulajdoni hányadunkat a TransWorld Diamond Zrt-ben. ” – mondta el kérdésünkre Dámosy Zsolt, a TWD Investments Nyrt. igazgatóságának elnöke. “Célunk az, hogy a részvénypakett többségét, azaz 51%-át megszerezzük és átvegyük ezáltal a közvetett irányítást a gyémántbánya felett. Az ehhez szükséges megállapodásokat már megkötöttük.” – egészítette ki az Nyrt elnöke.

“Üdvözöljük a TWD Investments Nyrt. törekvéseit, hiszen a két vállalkozás összekapcsolódása a jövőben lehetőséget nyújt számunkra, hogy Sierra Leone gazdasági növekedésében rejlő potenciális lehetőségeket közösen ki tudjuk aknázni.” – tette hozzá Kapitány.

“Nem titkolt célunk, hogy a gyémántbányászatot csak belépőnek tekintjük magunk számára a Sierra Leone-i piacra. Fókuszunkban további érdekeltségek szerepelnek, akár úgy, hogy saját projekteket valósítunk meg a nyugat-afrikai országban.” – zárta mondandóját Dámosy.

A cikk írásakor, 2014. június 10-én a TWD Investments Nyrt. 2 százalékos tulajdoni hányada 10,52%-ra emelkedett a TransWorld Diamond Zrt-ben.

WikiDiamond

Mennyi a világ teljes ékszergyémánt készlete?

A világ összes ékszergyémánt készlete beleférne egy 20 tonnás nyerges vontatóba.

Hogyan alakul a gyémánt világpiaci ára?

Az ún. rapaport árfolyamot minden héten csütörtökön 11 óra 59 perckor kerül meghatározásra, és 7 napra marad érvényben. Az árfolyamrendszer kialakítása Martin Rapaport, magyar származású üzletember nevéhez fűződik, aki 1978-ban publikálta először a karát, a szín, a tisztaság, és az ún. cut alapján meghatározott árfolyamot. A gyémánt értéke évről évre folyamatosan emelkedik.

Amennyiben a cikket érdemesnek tartja a leközlésre, úgy köszönettel vennék egy visszajelzést, hogy hol és mikor jelenik meg az anyag.

Amennyiben a jövőben nem kíván sajtóközleményt kapni Társaságunktól, kérem, egy rövid válaszlevélben legyen kedves ezt számunkra jelezni.

További szép napot kívánunk Önnek.

Üdvözlettel:

Révész Tamás
Marketing és Kommunikációs Menedzser

TWD Investments Nyrt.

H-1021 Budapest, Budakeszi út 51/d

Leave a Reply 434 megnézve, 1 alkalommal mai nap |