< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Az RTL Klub újból visszavág

| Mobile | RSS

Az RTL Klub újból visszavág

2014. június 23. | 1 Hozzászólás | Közélet

Az RTL Klub újból visszavág

Már az uborkaszezon se a régi, amióta az RTL Klub a híradóját küldte harcba a reklámadót hirdető Orbán-kormány ellen. Míg egy átlagos nyári iskolaszüneti napon a strandok nyitva tartásáról és/vagy az aktuális meg a várható időjárásról szoktunk beszámolni, addig csak mára már a második RTL-es hír jut.

Reggel még arról számolhattunk be, hogy a Napi Gazdaság mai számában azt állítja, hogy az RTL Klub vezetősége 1,6 milliárd forintot vett fel 2013-ban. A gazdasági lap címlapos cikke szerint ez 14 embert érint, akik „átlagosan és fejenként bruttó 110 millió forinttal lehetett gazdagabb az elmúlt évben.

Amire máris megérkezett a visszavágás, miszerint az RTL Klub számára nehéz elhinni, hogy egy gazdasági szaklap ne tudná helyesen értelmezni egy vállalat éves beszámolóját.

Mint írják: A Magyart RTL Zrt. 2013. évre vonatkozó beszámolójában ugyanis a következő mondat szerepel: „A Társaság, az Igazgatóság és a Felügyelő Bizottság tagjai részére 2013. évben összesen 1.680 e Ft tiszteletdíjat fizetett ki.” Vagyis 1 millió 680 ezer forintot.

Természetesen ez az összeg a Társaság Igazgatóságára és Felügyelőbizottságára, nem pedig a cég menedzsmentjére vonatkozik, amelyre vonatkozó adatokat az éves jelentésben soha nem lehet találni – zárul a társaság közleménye, amiben helyreigazításról is szó esik, úgyhogy izgatottan várjuk a további fejleményeket.

Frissítve 13.51-kor: Ami védhetetlen, az védhetetlen, a Napi Gazdaság a következő közleményt adta ki. “A Napi Gazdaság nyomtatott illetve online változatában a cégbírósági adatok alapján – nyomtatási hiba miatt – pontatlanul állítottuk, hogy az RTL Klub az igazgatóság és a felügyelőbizottság tagjai részére összesen 1,6 milliárd forint tiszteletdíjat fizetett ki tavaly. A valóságban az összeg 1,68 millió forint.”
forrás:heti válasz.hu

Leave a Reply 358 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: