< Böngészés > Főoldal / Magyar Helsinki Bizottság / Blog article: 30 évre megpecsételték ma a sorsunk

| Mobile | RSS

30 évre megpecsételték ma a sorsunk

30 évre megpecsételték ma a sorsunk
PERCRŐL PERCRE

Rendkívüli ülésen jóváhagyták a paksi magyar-orosz hitelszerződést. Az LMP “Nem paksra, nem Puytinra” plakátokat tartott fel, Kövér ezt szankcionálni fogja. Rogán Antal megint az RTL Klubot bírálta, majd kérte a kormányt vizsgálja ki, milyen trükküket vetett be a csatorna az adóelkerülésre. Július 4-ig benyújták a devizahiteles mentőcsomag jogi vonatkozású javaslatokat.
1 2 3 Következő

2014. június 23., hétfő | 18:44
Jóváhagyták az orosz-magyar hitelmegállapodást

110 igen szavazattal, 29 nem ellenében, 19 tartózkodás mellett jóváhagyta a parlament hétfőn a paksi atomerőmű-fejlesztés finanszírozásához szükséges orosz-magyar hitelmegállapodást.

A Fidesz-KDNP szavazott igennel, az MSZP, LMP, a függetlennek nemmel, a Jobbik tartózkodott.

2014. június 23., hétfő | 16:53
LMP: az államcsőd esélye is benne van a hitelszerződésben

Az LMP-s Szél Bernadett szerint ez az oroszoknak jó, a magyaroknak rossz. Mindenképpen fizetni kell, az oroszok döntik el, mi számít teljesítésnek. Az államcsőd veszélye is felsejlik ebben a hitelszerződésben. A jövő nem a nukleáris energiáé, hanem a megújuló energiáé.

2014. június 23., hétfő | 16:50
MSZP: nem az orosz hitelmegállapodásra

A mai nap be fog kerülni a történelemkönyvekbe, mint az a nap, amikor Orbán Viktor titkos szerződések alapján kiárusította az országot – mondta az MSZP a vitában. Zárt körben, titkos paktummal kötötték meg a szerződést, senki sem ismerte meg a beruházás körülményeit. Az MSZP javasolja, hogy jöjjön létre egy eseti bizottság, ahol a pártokon kívül a civil szervezetek is legyenek jelen, és felügyeljék a beruházást.

2014. június 23., hétfő | 16:46
Fidesz: Paks jó lesz

A fideszes Balla Mihály szerint a piacinál kedvezőbb feltételekkel ad hitelt Oroszország. Hosszasan sorolta hogy milyen jó lesz ez az országnak, így például 10 ezer új munkahelyet teremt, magyar tulajdonban marad az erőmű.

A Fidesz arra az ellenzéki vádra, hogy titokban történt a szerződéskötés úgy reagált, egy párt sem jelent meg azon az ülésen, ahol Lázár János elmondta a részleteket.

2014. június 23., hétfő | 16:41
Kezdődik a paksi hitel vitája

Elkezdődött a magyar-orosz hitelmegállapodásról szóló vita. Fónagy János államtitkár szerint a paksi beruházás az energiaberuházásra, a versenyképességre és az államháztartásra is pozitív hatása van.

2014. június 23., hétfő | 14:52
Mi lesz a rokkantnyugdíjasokkal?

Az MSZP-s Korózs Lajos az iránt érdeklődött, hogy mi lesz a rokkantnyugdíjasokkal.

Rétvári Bence államtitkár nem mondta el, csak korábbi szocialista nyilatkozatokat olvasott fel, illetve, hogy a hatóságok megállapították, hogy a kifogásolt esetek többségében a törvényeknek megfelelően jártak el.

Most jönnek az azonnali kérdések, amiről nem tudósítunk folyamatosan, viszont a paksi hitelszerződés vitájára biztosan visszatérünk.

2014. június 23., hétfő | 14:32
Csak 30 ezer tankönyvvel volt baj

Kunhalmi Ágnes a tankönyvállamosítás miatt aggódik, hiszen sérül a tanítás szabadsága és a módszertan szabadsága is.

Rétvári Bence államtitkár szerint minden rendben zajlik majd szeptemberben, és mindenki megkapja a tankönyvet. 12 millió tankönyvből csak 30 ezernél volt baj, ami azt jelenti Rétvári szerint “jól vizsgázott a rendszer”. Sőt, az iskolák mozgásterre is nőtt.

2014. június 23., hétfő | 14:15
Mindenkinek fontos a megújulú energia, de Paks fontosabb

Szél Bernadett ismét az energiaszektorról beszélt, pontosabban a megújuló energiáról. Szerinte a világ teljesen más irányba halad, mint amerre a kormány az országot viszi. Zöld energia kellene ugyanis szerinte atomenergia helyett.

Fónagy János államtitkár szerint is fontos a megújuló energia, de ezután a paksi beruházás fontosságáról beszélt.

2014. június 23., hétfő | 14:08
Bejött az online pénztárgép

A jobbikos Volner János az online pénztárgépekkel kapcsolatban kérdezett.

Tállai András, az NGM államtitkára elégedett az intézkedéssel, hiszen több milliárddal több jött be.

2014. június 23., hétfő | 13:59
Az MSZP még mindig a vagyonőrök miatt aggódik

Harangozó Tamás tavaly októbere óta veszi elő kedvenc témáját, a vagyonőrök foglalkoztatásának körülményeit. Most is emiatt interpellált. Az MSZP-s politikus szerint egy vagyonőri rezsióradíjat kellene bevezetni, ami úgy tűnik, csak kampányfogás volt a kormány részéről.

Kontrát Károly államtitkár elmondta, a piaci viszonyokban továbbra sem kívánnak beleszólni, de a rezsióradíjat figyelembe kell venni.

forrás:hvg.hu

Leave a Reply 198 megnézve, 1 alkalommal mai nap |