< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár / Blog article: Papírforma: Tarlóst indítja a Fidesz

| Mobile | RSS

Papírforma: Tarlóst indítja a Fidesz

2014. június 28. | 1 Hozzászólás | Életképek/bulvár

Papírforma: Tarlóst indítja a Fidesz

Tarlós István lesz a Fidesz főpolgármester-jelöltje. Ezt tegnap a kormánypárt budapesti választmánya is megerősítette. Korábban Orbán Viktor és Rogán Antal is nyilvánvalóvá tette, hogy újrajelölik a regnáló városvezetőt, a döntést a párt fővárosi választmányának kellett meghozni, a végső szót pedig jövő csütörtökön az országos választmány mondja ki.

A Fidesz budapesti listáját Tarlós vezeti, őt Pokorni Zoltán, a XII. kerület polgármestere követi, majd a KDNP-s Bagdy Gábor főpolgármester-helyettes, Láng Zsolt II. kerületi, és Kocsis Máté józsefvárosi polgármesterek következnek. Lapunk úgy tudja, hogy az I. kerületben újrázhat Nagy Gábor Tamás, a II. kerületben ismét Láng Zsoltot, a III. kerületben Bús Balázst, Józsefvárosban Kocsis Mátét, Újbudán Hoffmann Tamást, a XII. kerületben Pokorni Zoltánt, Rákosmentén Riz Leventét, a XVIII. kerületben pedig Ughy Attilát javasolták a helyi fideszesek. Az V. kerület mostani vezetője, Rogán Antal parlamenti képviselőként folytatja, ezért helyére Szentgyörgyvölgyi Péter korábbi önkormányzati képviselőt javasolja a kormánypárt belvárosi szervezete.

A XXII. kerületben Karsay Ferenc alpolgármester, Zuglóban Rozgonyi Zoltán alpolgármester, a XV. kerületben Pintér Gábor helyi Fidesz frakcióvezető, Kispesten Dódity Gabriella, György István főpolgármester-helyettes tanácsadója lehet az induló. Pesterzsébeten Juhász Lajosné, Csepelen Borbély Lénárd, Budafok-Tétényben Karsay Ferenc alpolgármesterek versengenek majd a polgármesteri székért, míg Soroksáron Orbán Gyöngyi alpolgármestert jelölik. Bagdy Gábor a XIII. kerületben lesz az MSZP-s Tóth József kihívója és bár a kormánypártban arra számítanak, hogy ezúttal is a szocialista polgármester győz, a főpolgármester-helyettes kompenzációs listán bejut a közgyűlésbe

forrás:népszava online.hu

Leave a Reply 396 megnézve, 1 alkalommal mai nap |