< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Így cserélgeti embereit Orbán

| Mobile | RSS

Így cserélgeti embereit Orbán

2014. június 29. | 1 Hozzászólás | Közélet

Így cserélgeti embereit Orbán

A fidelitasos Dömötör Csaba vezeti a jövőben a Kormányzati Információs Központot – tudta meg a Magyar Nemzet. Kurucz Éva kormányszóvivő mellett Kovács Zoltán volt kommunikációs államtitkár is újra szerepet kap a kabinet kommunikációjában.

Kocsis Máté – aki Józsefváros polgármestere is – a Magyar Nemzet kérdésére megerősítette, hogy a jövőben is ő lesz a Fidesz kommunikációs igazgatója. A Fidesz vezetése hasonlóan elégedett Selmeczi Gabriella korábbi tevékenységével, így ő is folytathatná pártszóvivőként, ha elfogadná az erről szóló felkérést. A lap forrásai szerint azonban Selmeczi végül nem vállalta a folytatást, mivel az új ciklusban ő vezeti az Országgyűlés népjóléti bizottságát, és a két feladatot nem tudta volna összeegyeztetni. A Fidesz szóvivői közül Hoppál Péter a kultúráért, míg Zsigó Róbert az élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkár lett, így ők is távoznak a kormánypárt kommunikációs csapatából.

A Magyar Nemzet szerint saját elhatározásából távozott posztjáról Giró-Szász András kormányszóvivő, helyére pedig Kurucz Éva érkezett. A lapot kormányzati források most arról tájékoztatták, hogy a Kormányzati Információs Központ új vezetője (Giró-Szász helyett) Dömötör Csaba lesz. A Fidesz korábbi európai parlamenti képviselőjelöltje helyettes államtitkári rangban irányítja majd a kabinet kommunikációs struktúráját. Dömötör 2013-ig az Európai Néppárt ifjúsági szervezetének elnöke volt (a Fidesz ifjúsági szervezete, a Fidelitas jelöljeként választották meg – a szerk.), majd Gyürk András és Kocsis Máté munkatársaként aktív részt vállalt a Fidesz idei országgyűlési választási kampányában.

Dömötör feladata elsősorban a kormányzati megszólalók rendjének irányítása lesz. Kurucz Éva mellett ugyanis Kovács Zoltán volt kommunikációs államtitkár is újra szerepet kap a kabinet kommunikációjában – erősítették meg a lapnak.

forrás:napi gazdaság.hu

Leave a Reply 709 megnézve, 3 alkalommal mai nap |
Tags: