< Böngészés > Főoldal / Fogyasztóvédelem / Blog article: Csongrád Megyei Kormányhivatal Fogyasztóvédelmi Felügyelőség…avagy a ismételt hiba a Rókusi TESCO- nál

| Mobile | RSS

Csongrád Megyei Kormányhivatal Fogyasztóvédelmi Felügyelőség…avagy a ismételt hiba a Rókusi TESCO- nál

2014. június 30. | 1 Hozzászólás | Fogyasztóvédelem

lio-oláh

lio-oláh

Csongrád Megyei Kormányhivatal Fogyasztóvédelmi Felügyelőség…avagy a ismételt hiba a Rókusi TESCO- nál

Azért kellett eddig várnom…, hátha… Jól éreztem! – nem fog történni semmi. Sajnos igazam lett! A szegedi-Rókus Tesco -nál ez már bevált szokás, hogy nem válaszolnak, semmibe veszik a vásárló panaszát s magát a fogyasztót is.

Ám ezt érzi a fecsego.eu nemzetközi hírportál is. Hiába jelentjük, adjuk a bizonyítékokat…a válasz; –
nem tudjuk elolvasni, mert „csúnyán írok”, és a bizonyítékokat nem veszik figyelembe…stb. Kézzel fogható ez a habitus, ki mellett állnak s miért!

A legutóbbi bejegyzést – fogyasztó megkárosítása tárgyában- „szépen tagoltan” írtam. A panaszkönyvi bejegyzés száma: KI 439705 dátum: 2014.április 18
Ebben részleteztem „szépen írva” hogy kettő darab kötözött sonkát vásároltam, a pénztároshölgy hármat ütött be. Mikor kifogásoltam – a blokk ellenőrzését követően- a fiatal hölgy lekezelően beszélt s kioktatott, – ez mindenkivel előfordul! A baj csak az, ha nem veszem észre, kettőezer forintom bánja s gondolom nem én vagyok az első ebben a pénztárosi hozzáállás „technikai’ problematikában. Ha ezt naponta csak 10 vásárlóval teszi meg a TESCO, pénztáranként, akkor erről a bevételről tud-e a NAV !!! – tetemes összeg jön ki évente,,, s az ebből származó „bevétellel” mi lesz… adóznak – e utána.?

A TESCO a mai napig nem válaszolt, s nem küldte tovább a panaszkönyvi bejegyzést- 30 nap- a felügyelőség felé, pedig ez kötelező lenne….

Ezt követően elmentem a vevőszolgálathoz s panaszt tettem. Kértem vissza a „ harmadik” sonka árát.
Vissza kaptam a pénzemet, s a panaszkönyvhöz csatoltam bizonyítékként a számlát s a pénztáros számát is, – valamint kértem, a tévedést jelöljék be, bélyegezzék le! Tudtam, a felügyelőség másként nem veszi komolyan a fogyasztóvédelmi panaszomat!!!

A VODAFONE rendszeresen küldözget ’hamis információkat” a feltöltésről; – Ha két napon belül feltöltesz 3000Ft értékben, akkor 9000, vagy 6000Ft Ft feltöltést kapsz ajándékba.. . Ezeket az infókat le szoktam menteni. Mikor tapasztaltam, hogy becsaptak , – mint vásárlót- jeleztem panaszkönyvben, mire a VODAFONE lehazudta a csillagot is az égről. Olyan választ adott a felügyelőség felé… -jóval a válaszadási határidőn túl, ami már önmagában is büntetést von maga után – amit ők „szándékosan benyeltek”, mint hal a csalit.

A tények nyíltan ott voltak a papíron leírva, azonban nem vették tudomásul, sem az írást, sem a bizonyítékokat. Akkor is arra hivatkoztak, nem tudták elolvasni a panaszkönyvi bejegyzést.

Úgy gondolom ez a mentalitás nem a vevő érdekeit szolgálják, egyik oldalon sem. Ők egymásért, míg a tudatos vásárló meg egyedül próbál harcba szállni a nagyokkal, valamint a hivatalokkal. Többször tapasztaltam – hivataloknál- hogy a közérdekű bejelentőt-(ket) nem veszik komolyan , illetve lenézik; minek ugrál ez a sze…

2014. június 29 -lio-

Leave a Reply 3255 megnézve, 1 alkalommal mai nap |