< Böngészés > Főoldal / Sport / Blog article: Vb-2014: Costa Rica történelmi sikere Görög tragédia következett a drámai végjáték után

| Mobile | RSS

Vb-2014: Costa Rica történelmi sikere Görög tragédia következett a drámai végjáték után

2014. június 30. | hozzászólás | Sport

Vb-2014: Costa Rica történelmi sikere
Görög tragédia következett a drámai végjáték után

A közép-amerikai együttes az 52. percben Bryan Ruiz góljával szerzett vezetést, nem sokkal később azonban Oscar Duarte kiállítása miatt emberhátrányba került.

Costa Rica válogatottja 1-1-es döntetlen követően, 11-esekkel 5-3-ra legyőzte a görög csapatot a brazíliai labdarúgó-világbajnokság vasárnapi második nyolcaddöntőjében, ezzel története során először bejutott a legjobb nyolc közé.

A közép-amerikai együttes az 52. percben Bryan Ruiz góljával szerzett vezetést, nem sokkal később azonban Oscar Duarte kiállítása miatt emberhátrányba került. A görögök csodával határos módon a 91. percben Szokratisz Papasztatopulosz góljával egyenlítettek. A hosszabbításban nem változott az eredmény, így jöhettek a büntetők. A 11-esek során egyetlen játékos hibázott, mégpedig Teofanisz Gekasz, így Costa Rica jutott tovább.

Costa Rica a negyeddöntőben a négy évvel ezelőtt döntős holland csapattal találkozik szombaton.

Nyolcaddöntő:
Costa Rica-Görögország 1-1 (0-0, 1-1, 1-1) – büntetőkkel: 5-3
Recife, Pernambuco Aréna, 40 ezer néző, v.: Benjamin Williams (ausztrál)
gólszerző: Ruiz (52.), illetve Papasztatopulosz (90+1.)

kiállítva: Duarte (66.)
sárga lap: Duarte (42., 66.), Tejada (48.), Granados (57., a kispadon), Ruiz (70.), Navas (90.), illetve Szamarisz (35.), Manolasz (72.)

Costa Rica:
Keylor Navas – Cristian Gamboa (Johnny Acosta, 77.), Oscar Duarte, Giancarlo Gonzalez, Michael Umana, Junior Diaz – Bryan Ruiz, Celso Borges, Yeltsin Tejeda (Jose Cubero, 66.), Christian Bolanos (Randall Brenes, 83.) – Joel Campbell

Görögország:
Oresztisz Karnezisz – Vasszilisz Toroszidisz, Kosztasz Manolasz, Szokratisz Papasztatopulosz, Jose Holebasz – Jannisz Maniatisz (Kosztasz Kacuranisz, 78.), Jorgosz Karagunisz, Andreasz Szamarisz (Konsztantinosz Mitroglu, 58.) – Dimitrisz Szalpingidisz (Teofanisz Gekasz, 68.), Lazarosz Hrisztodulopulosz – Jorgosz Szamarasz

II. félidő:

52. perc: Bolanos kapott labdát a 16-os bal oldalán, visszajátszott a középen érkező Ruiz elé, a középpályás pedig rendkívül okosan belsővel a bal alsó sarokba passzolt (1-0).

66. perc: Holebasz tolta el a labdát Duarte mellett, a védő azonban nagyon rossz ütemben csúszott oda és szabálytalankodott, amiért megkapta a második sárga lapját.
Video-screenshot

90+1. perc: egy felívelt labdára Gekasz csapott le a 16-oson belül, fordulásból lőtt, Navasról kijött a labda, Papasztatopulosz pedig öt méterről a hálóba lőtt (1-1).

11-esek:
Borges nagy erővel a kapu közepébe lőtt (1-0).
Mitroglu higgadtan a kapu jobb oldalába helyezett (1-1).
Ruiz magabiztosan a léc alá lőtt (2-1).
Hrisztodulopulosz a kapu jobb oldalába passzolt (2-2).
Gonzalez a kapu közepébe lőtt (3-2).
Holebasz nagy erővel kilőtte a bal sarkot (3-3).
Campbell higgadtan gurított jobbra (4-3).

Gekasz jobbra tartó lövését Navas kiütötte.
Umana a léc alá helyezett (5-3).

Mindkét csapat a biztos védekezésre építette játékát, így az első félidőben mindössze egyetlen nagy helyzetet láthatott a közönség, Szalpingidisz ziccerét óriási bravúrral védte Navas.

A fordulás után szinte a semmiből szerzett vezetést Costa Rica, néhány pillanattal később pedig növelhette volna előnyét, de a játékvezető nem vette észre, hogy Toroszidisz kézzel ütött ki egy beadást a 16-oson belül, így a jogos büntető elmaradt. Ezt követően a görögöknek kellett rohanniuk az eredmény után, míg a közép-amerikai együttes kedvére kontrázhatott. A 66. percben Duarte kiállítása miatt emberhátrányba került Costa Rica, de ezzel sem tudtak mit kezdeni a görögök, egészen a 91. percig, amikor is Papasztatopulosz egy kipattanót értékesítve csodával határos módon egyenlített.

A hosszabbításban hatalmas fölényben futballoztak az emberelőnyben lévő görögök, Mitroglu révén még a 122. percben is kicsikarhatták volna a győzelmet, de a támadó hibázott, így jöhettek a büntetők. Az egyetlen hibázó a görög Gekasz volt, így Costa Rica jutott a legjobb nyolc közé.

forrás:ma.hu

Leave a Reply 604 megnézve, 2 alkalommal mai nap |
Tags: