< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár / Blog article: Kelet-Kínában indul a macskaherélési program

| Mobile | RSS

Kelet-Kínában indul a macskaherélési program

2014. július 30. | hozzászólás | Életképek/bulvár

Kelet-Kínában indul a macskaherélési program

Háromszázezer kóbor macska szaporodásának megakadályozására készül a kelet-kínai Hangcsou város elöljárósága, amely általános sterilizálási tervet fogadott el.

A helyzetet tarthatatlannak ítélő városvezetés úgy döntött, hogy szeptembertől megkezdik az állatok befogását és a műtéteket. Ha ezt nem tennék, becslések szerint a macskák száma a következő két-három évben meghaladná az egymilliót.
A kampányhoz a helyi költségvetésből macskánként egy jüant, vagyis összesen hozzávetőlegesen 11,3 millió forintnak megfelelő összeget különtettek el – számolt be a helyi hatóságok közlésére hivatkozva a Hszinhua hírügynökség szerdán.

Csen Hsziao-ming városi főállatorvos a lakóközösségeket arra biztatta, hogy fogják meg bátran a macskákat, és biztosította az embereket arról, hogy a bevitt állatokon elvégzett műtétért nem kell fizetniük. A beavatkozást erre kijelölt, hitelesített állatorvosi klinikákon szakképzett személyzet végezi el.

A tervezett eljárást az illetékesek “humánusnak” nevezték, mivel az elfogás és sterilizálás után – a nemzetközileg bevett gyakorlatnak megfelelően – a felépült cicákat visszaengedik a szabadba. Hozzátették: együtt kívánnak működni a helyi civil állatvédő szervezetekkel, hogy ellenőrzésük alatt tartsák a kóbor állatok számát, illetve gondoskodjanak ellátásukról és megelőzzék a betegségeket.

forrás:stop.hu

Leave a Reply 643 megnézve, 1 alkalommal mai nap |