< Böngészés > Főoldal / Sport / Blog article: Nem volt női ellenfél a szigeten, úgyhogy fiúkkal bokszolt

| Mobile | RSS

Nem volt női ellenfél a szigeten, úgyhogy fiúkkal bokszolt

2014. július 31. | 1 Hozzászólás | Sport

Nem volt női ellenfél a szigeten, úgyhogy fiúkkal bokszolt

A Kiribatiról érkezett Taoriba Biniati női bokszoló a Nemzetközösségi Játékokon a mezőny egyik legfurcsább résztvevője volt, mert:

sosem bokszolt még ringben hivatalos meccsen
sosem bokszolt még nő ellen.

Az utóbbinak egyszerű oka van, a csendes-óceáni szigetcsoport – melynek gazdasága leginkább a világ kókuszfogyasztásától függ – lakossága százezer körül van, a boksz nem éppen a legnépszerűbb sport, így aztán a tizennyolc éves Biniati női ellenfelet sem talált magának.

Maradtak a korabeli fiúk meg a bokszzsák. Kvalifikálnia se kellett, automatikusan kijutott.

„Fiúkkal kezdett el kesztyűzni, de ezzel az volt a gond, hogy nem merték igazán megütni. Azt reméltem, egyszer végre összeszedik a bátorságukat, hogy felébresszék a lányt. De így is mindent beleadott, és olyan keményen edzett, ahogyan csak tudott” – mesélte Biniatiról edzője.

Tarieta Ruata korábban sosem készített fel női bokszolót, 2010-ben még ő is indult a Nemzetközösségi játékokon, az első fordulóban kikapott a walesi Jermaine Asare-tól.

Biniati nagyon izgult, már amikor megérkezett Glasgow-ba, az utolsó héten a szükséges 67 kg-t sem érte el a súlya, végül ezt sikerült megoldani, és lejátszotta élete első meccsét. Már az is nagy teljesítmény volt, hogy végig tudta bokszolni a mérkőzést, végül pontozással kapott ki Isabelle Ratnától.

Ő lett a kis ország első női bokszolója, és a csapattársai szerint csak egy kicsit sírt, az elvesztett mérkőzés után azt nyilatkozta, hogy büszke, amit megtett az országáért.
forrás:index.hu

Leave a Reply 618 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: