< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Közel egymillió ember Ferenc pápa miséjén

| Mobile | RSS

Közel egymillió ember Ferenc pápa miséjén

2014. augusztus 16. | hozzászólás | Közélet

Közel egymillió ember Ferenc pápa miséjén

Boldoggá avatta Ferenc pápa szombaton azt a 124 koreai katolikus mártírt, akik a helyi egyház alapítói voltak, de meg kellett halniuk hitük terjesztése miatt.

A katolikus egyházfő Szöulban több százezer – a helyi sajtó szerint közel egymillió – hívő előtt celebrálta a misét, amelynek középpontjában az 1791–1881 között elhunyt mártírok személye és példája állt. A mártírok öröksége örökké hozzá fog járulni a béke és az emberi értékek fontosságának hangsúlyozásához Dél-Koreában és világszerte – emelte ki a szentatya. „Emlékezetük minden jóakaratú nőt és férfit arra ösztönözhet, hogy egymással harmóniában, egy igazságosabb, szabadabb és békésebb társadalomért dolgozzanak” – tette hozzá.

Segíteni kell

A pápa ismét felhívta a figyelmet a szegénység elleni küzdelem fontosságára, és emlékeztetett arra, hogy a növekvő nincstelenséggel párhuzamosan óriási vagyonok is léteznek. Emlékeztetett Krisztus azon tanítására, hogy minden hívőnek segítenie kell a hiányt szenvedőket.

Ismét külön imádkozott az egyházfő az áprilisi kompbalesetben elhunytakért, illetve hozzátartozóikért is.

A most boldoggá avatott mártírok nem külföldi misszionáriusok voltak, hanem a keresztény hitre áttért helyi hívők. Azért kellett meghalniuk, mert koruk vezetői attól féltek, hogy vallásuk gyorsan elterjed, és veszélyezteti a konfucianizmuson alapuló helyi ideológia uralmát.

A boldoggá avatottakat a katolikus egyház később szentté is avathatja. Ferenc pápa ötnapos látogatáson tartózkodik Dél-Koreában, ez a tervek szerint hétfőig tart. Személyében 15 év után először jár katolikus egyházfő Ázsiában.
forrás:mno.hu

Leave a Reply 221 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: