< Böngészés > Főoldal / nébih / Blog article: Tápláló és finom ebéd 420 Ft-ból? Nem lehetetlen!

| Mobile | RSS

Tápláló és finom ebéd 420 Ft-ból? Nem lehetetlen!

2014. szeptember 9. | hozzászólás | nébih

Tápláló és finom ebéd 420 Ft-ból? Nem lehetetlen!

Szeptember 15-ig várják a közétkeztető szakács csapatok jelentkezését a negyedik Országos KözÉtkeztetői Szakácsversenyre (OKÉS). A megmérettetés témája idén a „Téli ünnepváró ételek a modern gasztronómia jegyében”. Az első forduló anyagainak (menü, kalkulációk stb.) leadására egy hete van még az érdeklődőknek.

A versenybe bármely közétkeztetést végző főzőkonyha 2 fős csapata (1 fő szakács és 1 fő segítő) benevezhet. Cégenként akár több csapat is indulhat a megmérettetésen.

Az OKÉS ezúttal is két fordulós lesz: először a dokumentumokat (menü, kalkulációk stb.) értékeli a zsűri, majd a második fordulóban a tovább jutott versenyzőknek el is kell készíteniük az ételeket.

Újdonság, hogy ezúttal két kategóriában nevezhetnek a csapatok. Az „A” kategóriában egy „átlagos”, 3 fogásos napi menüt kell összeállítani, aminél a felhasznált alapanyagok beszerzési értéke összesen nem haladhatja meg a nettó 420 Ft-ot. A „B” kategóriában egy rendezvényhez kell szintén 3 fogásos menüt tervezni. Az alapanyagok beszerzési értéke összesen nem haladhatja meg a nettó 520 Ft-ot.
Az „alapanyag kosárban” mindkét esetben többek között hazai tenyésztésű afrikai harcsafilé, csirke, sütőtök, cukkíni, cékla, szilva, alma, körte, köles, árpagyöngy és vörös lencse található.

A két kategóriában meghirdetett, kétfordulós rendezvényt az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesülete (ÉTREND), valamint a Közétkeztetők, és Élelmezésvezetők Országos Szövetsége (KÖZSZÖV) szervezi a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) támogatásával.

A versennyel kapcsolatos további részletek és a nevezési lap elérhető a NÉBIH weboldalán:
https://www.nebih.gov.hu/aktualitasok/hirek/07_03_OKES_versenykiiras.html

A verseny kapcsán érdeklődni a vefo@nebih.gov.hu e-mail címen, vagy a 06-1/336-9474-es telefonszámon lehet.
2014. szeptember 9.

Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal
Élelmiszer- és Takarmánybiztonsági Igazgatóság

Leave a Reply 3308 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: