< Böngészés > Főoldal / Közélet, Riport / Blog article: Újságíró, író – aki polgármester akar lenni

| Mobile | RSS

Újságíró, író – aki polgármester akar lenni

2014. szeptember 11. | hozzászólás | Közélet, Riport

Újságíró, író – aki polgármester akar lenni

Az utcán megpuszilják és megsimogatják az arcát Oláh-István Lászlónak, aki független polgármester- képviselőjelöltként indul Kisteleken. Az újságíró, író szerint a településnek változásokra és új vezetőre van szüksége, hiszen az operett nyelvén is azt mondják: „új műsorhoz új férfi kell”.


Oláh-István László egy nemzetközi hírportál tulajdonos-főszerkesztője is. Számos díjjal büszkélkedhet, újságíróként és íróként is rangos elismerésekkel tüntették ki. Nemrég megjelent a hatodik, Állatok mesélnek a ma emberének című könyve, ami a hajléktalanság és a munkanélküliség problémáival foglalkozik. Két hét múlva ismét kiad egy kötetet, Az adócsalók paradicsoma címmel.

Bakson él, de Kisteleken akar polgármester lenni. Ennek oka, hogy öt és fél évig Kisteleken működtette a szerkesztőségét, és ebben az időben nagyon sokan a bizalmukba fogadták. – Az emberek rengetegszer felkerestek engem a problémáikkal, és azért, hogy segítsek nekik hivatalos ügyekben. Az aláírásokat is az utcákat járva gyűjtöttem, és a lakosság nagy része támogatott, biztatott. Még a mai napig sokszor megállítanak az utcán, megpuszilnak és megsimogatják az arcom –mesélte Oláh-István László.

Elsősorban a város felemelkedéséért indul, valamint azért, hogy kipróbálja magát.Leszögezte: nem megélhetési politikus. Minden esetben a kistelekiek mellett állna ki, az elesetteket, a mozgássérülteket és a szegényeket támogatná. Úgy látja, ez az, ami hiányzik a településen.

– Vérfrissítésre van szükség. A jelenlegi polgármester, Nagy Sándor már a hatodik ciklusát kezdené. Az embereknek változást szeretnének. Az operett nyelvén is úgy mondják, hogy „új műsorhoz új férfi kell” – tette hozzá.

Kampányát a hónap közepén kezdi meg, amire Orbán Viktor miniszterelnököt és Lázár János minisztert is meghívta. Politikai ellenfeleit felkérte, hogy tiszta, erkölcsös választás legyen, kerüljék el a „sárdobálást”.

Kisteleken így hárman versengenek a polgármesteri székért, Nagy Sándor (Fidesz-KDNP) mellett Kordás Istvánné (Független) és Oláh István László küzd a városvezetői posztért.

szerző:Megyeri József

forrás:promenád.hu

Leave a Reply 4764 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: ,