< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: A magyar kormány kapta meg az Európai Nagycsaládosok Szövetségének díját

| Mobile | RSS

A magyar kormány kapta meg az Európai Nagycsaládosok Szövetségének díját

2014. szeptember 21. | hozzászólás | Közélet

A magyar kormány kapta meg az Európai Nagycsaládosok Szövetségének díját
Az Erzsébet-program létrehozását jutalmazták

Az Erzsébet-program létrehozásáért a magyar kormány elnyerte az Európai Nagycsaládosok Szövetségének díját, amelyet Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család-és ifjúságügyért felelős államtitkára vett át szombaton az Európai Nagycsaládosok Szövetségének konferenciáján a portugáliai Cascais városában.

A szövetség öt kategóriában díjazott olyan személyeket, illetve szervezeteket, akik, illetve amelyek kiemelkedő munkájukkal segítették a nagycsaládokat. Magyarország eddig az egyetlen ország, melynek kormányát a szervezet elismerésben részesítette a családok érdekében végzett munkájáért.

Az Európai Nagycsaládosok Szervezetének díja is visszaigazolja a kormány meggyőződését, mely szerint az Erzsébet-program egy olyan kezdeményezés, melynek létjogosultsága vitathatatlan – jelentette ki Novák Katalin.Az Erzsébet-program nem csak egy olyan kezdeményezés, amely segít többek között a rászoruló családok üdültetésében, hanem szimbóluma Magyarország megújulásának, amely a szolidaritásról és az ebben betöltött kormányzati felelősségvállalásról szól – mondta Novák Katalin a díjátadó ünnepségen.
Az államtitkár kiemelte: a kormány büszke arra, hogy a harmadik éve tartó Erzsébet-program az idén köszöntötte négyszázezredik résztvevőjét. Ez azt jelenti, hogy hátrányos helyzetű gyermekek alig ezer forintért tölthetnek el egy-egy tartalmas hetet olyan helyeken és körülmények között, amit a család önerőből nem tudna biztosítani számukra.
A család a kormány számára alapvető érték, jól működő, gyermekeket vállaló családok nélkül nem lehet sikeres országot építeni. Ezt segíti a családi alapú, a gyermekvállalást ösztönző adórendszer bevezetése és az Erzsébet-program létrehozása is.
A díjátadó előtt Novák Katalin találkozott Portugália szolidaritási, munkaügyi és szociális ügyekért felelős miniszterével. Pedro Mota Soares a kétoldalú megbeszélésen kiemelte, hogy a két ország hasonló demográfiai problémákkal küzd és elismerően szólt a magyar kormány családtámogatási rendszeréről.

Az Európai Nagycsaládosok Szövetsége 2004-ben alakult, jelenleg 21 tagszervezettel rendelkezik. Több mint 50 millió európai polgárt, mintegy 9 millió nagycsaládot képvisel. Legfőbb célja, hogy a több gyermekes családok szociális és gazdasági érdekeit képviselje, és támogassa a családbarát szemlélet elterjedését.

forrás:magyar hírlap.hu

Leave a Reply 326 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: