< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek / Blog article: Titkolózik a kormány – a választások után jöhet a feketeleves

| Mobile | RSS

Titkolózik a kormány – a választások után jöhet a feketeleves

2014. szeptember 23. | hozzászólás | Fecsegő hírek

Titkolózik a kormány – a választások után jöhet a feketeleves

Sem a jövő évi költségvetésről, sem a adóváltozásokról nem közöl részleteket a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM). Az önkormányzati választások után jöhetnek nagy bejelentések.
Tudj meg többet a befektetési alapokról! Ingyenes sorozat érthetően, egyszerűen, gyakorlati példákkal. Regisztrálj most!

Az elmúlt években ilyenkor már a jövő évi költségvetés fő számai ismertek voltak, hisz a következő év költségvetését szeptember 30-ig kellett benyújtani az országgyűlésnek – kivétel a választási év volt, ilyenkor plusz egy hónap haladékot kapott a kormány. Az idén elvileg október 15-ig kellene benyújtani a jövő évi költségvetés tervezetét, ám a parlament épp e héten szavaz arról, hogy a büdzsét csak október végéig kell elkészíteni.

Banai Péter Benő szerint a költségvetési törvényjavaslat benyújtási határidejének módosítása a Megyei Jogú Városok Szövetségének kérésére történt – közölte az NGM államtitkára a tárca hétfői online sajtótájékoztatóján. Ugyanakkor a hvg.hu információ szerint Orbán Viktor miniszterelnök türelmetlenül várja, hogy véget érjen a választási év, és az önkormányzati voksolás után nekifuthasson kormánya több terület további átalakításának.

Banai azt írta: a kormány által kitűzött 2014. évi hiánycél továbbra is a GDP 2,9 százaléka, aminek teljesítését megerősítik a legfrissebb államháztartási adatok.

Az idei költségvetés – hiánynövelő módosítását – július elején terjesztette be a kormány – ám az elfogadása nem halad gyorsan. Banai Péter Benő, az NGM államháztárasért felelős államtitkára a Napi.hu kérdésére közölte, hogy a tárgyalás a parlament üteme szerint halad, s különben sincs ok a sietségre.

Hasonló választ adott az államtitkár a jövő évi adóváltozásokat firtató kérdésünkre: eszerint a tárcánál most zajlik az ősszel benyújtandó adóváltozásokat megalapozó előterjesztés kidolgozása, de erről a kormánydöntést megelőzően nem áll módunkban információt adni – közölte az NGM. Hasonló választ kapott a sajtó a 2015-ös költségvetés kidolgozásával kapcsolatban: dolgozunk, nem áll módunkban információt adni – közölte Banai.

forrás:napi gazdaság.hu

Leave a Reply 244 megnézve, 1 alkalommal mai nap |