< Böngészés > Főoldal / Tudomány/gazdaság / Blog article: 1700 milliárdos megszorítást jelentett be Varga Mihály

| Mobile | RSS

1700 milliárdos megszorítást jelentett be Varga Mihály

2014. szeptember 24. | hozzászólás | Tudomány/gazdaság

1700 milliárdos megszorítást jelentett be Varga Mihály

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter bejelentette, hogy a költségvetési kiadásokat a következő években mintegy 1700 milliárd forinttal, azaz a GDP 5,5 százalékának megfelelő mértékkel mérséklik – írja a Napi.hu, amely szerint azonban az ügyben október 15-ig teljes kommunikációs tilalom van érvényben.

Varga Mihály a Napi Gazdaság konferenciáján arról beszélt, hogya 45 százalékos célt nem egy lépésben, hanem fokozatosan érnék el a ciklus végére. Azonban még az is bőven évi 500 milliárd forintos kiadáscsökkentést jelent. Varga itt nem a hiány csökkentéséről beszélt, hanem egyenesen a kiadások csökkentéséről, ami a leginkább piacbaráti lépés – írja a lap.

Évi 500-600 milliárd forint kiadáscsökkentést nem egyszerű keresztülverni a büdzsén a tétel nagysága miatt. Csak a közmédia éves költségvetése 80 milliárd forint az idén, de ha a teljes stadionépítési és -beruházási program is “csak” 130 milliárd forint körül van – vagyis ezek esetleges elhagyása is csak a költségcsökkentés töredékét adná ki.

forrás:propeller.hu

Leave a Reply 316 megnézve, 1 alkalommal mai nap |