< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek / Blog article: Folyamatosan pörög a Kovács Béla-ügyön az EP és a Legfőbb Ügyészség

| Mobile | RSS

Folyamatosan pörög a Kovács Béla-ügyön az EP és a Legfőbb Ügyészség

2014. szeptember 24. | hozzászólás | Fecsegő hírek

Folyamatosan pörög a Kovács Béla-ügyön az EP és a Legfőbb Ügyészség

Folyamatos kapcsolat van az Európai Parlament és a magyar Legfőbb Ügyészség között azzal az indítvánnyal összefüggésben, amelyben Kovács Béla európai parlamenti képviselő mentelmi jogának felfüggesztését indítványozta Polt Péter legfőbb ügyész – közölte az MTI-vel Fazekas Géza szerdán.

A Legfőbb Ügyészség szóvivője felidézte: a Központi Nyomozó Főügyészség súlyos – kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel fenyegetett – bűncselekmény miatt folytat nyomozást, amelyben szükséges a politikus mentelmi jogának felfüggesztése. Ez a nyomozás minősített, a részleteiről eddig sem állt módjában az ügyészségnek tájékoztatást adni, így a bűncselekmény pontos megjelöléséről, a feljelentő személyéről, a nyomozás során eddig végrehajtott eljárási cselekményekről, valamint a megállapítható tényállásról sem.

Hozzátette: az Európai Parlamentnek küldött indítvány is minősített átiratot tartalmazott. Hozzátette: az Európai Parlament további információkat kért, erre a Legfőbb Ügyészség a törvényi lehetőségeken belül válaszolt.

Fazekas Géza általánosságban megjegyezte: ha kémkedés lenne a bűncselekmény, a világon mindenhol a legszigorúbb minősítés mellett nyomoznának benne a hatóságok.

A legfőbb ügyészség szóvivője ezzel a DK-s Molnár Csaba szerdai nyilatkozatára reagált. A politikus bejelentette: pártja birtokába került egy levél, amelyet a cseh néppárti Pavel Svoboda, az Európai Parlament mentelmi kérdésekkel is foglalkozó jogi ügyek bizottságának elnöke írt Polt Péternek. Elmondása szerint a szeptember 9-én keltezett levélből a DK számára úgy tűnik, mintha a magyar legfőbb ügyész “akadályozná” az ügy felderítését, a magyar hatóságok ugyanis nem adják át azokat az információkat, amelyek alapján az EP döntést hozhat a mentelmi jog felfüggesztéséről.

forrás:stop.hu

Leave a Reply 307 megnézve, 1 alkalommal mai nap |