< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek / Blog article: Óriásdrónokkal terjesztené az internetet a Facebook

| Mobile | RSS

Óriásdrónokkal terjesztené az internetet a Facebook

2014. szeptember 25. | hozzászólás | Fecsegő hírek

Óriásdrónokkal terjesztené az internetet a Facebook

Napelemes, szuperkönnyű, Boeing 747-eséhez hasonló nagyságú gépeket fejleszt a közösségi oldal.

Ezt Yael Maguire, a Facebook fejlesztőlaboratóriumának vezetője egy amerikai konferencián beszélt. Maguire elmondta, hogy az Internet.org projekt részeként a közösségi oldal olyan pilóta nélküli légi járműveket fejleszt, amelyekkel Dél-Amerika, Afrika és Ázsia távol eső részeire is internetet lehet vinni.
hirdetés
Posztolás egy napelemes óriásdrónon keresztül

Ezek a járművek a meghajtásukhoz szükséges energiát pedig napelemekből nyerik majd. A tervek szerint a gépek 18-27 ezer méter körüli magasságon fognak repülni, ahol már nem zavarja őket az időjárás, és jelenlétük a polgári légi közlekedést sem veszélyezteti. Ilyen körülmények között a járművek akár hónapokat, később pedig éveket is a levegőben tölthetnek egy-egy felszállást követően.

A hosszú ideig a levegőben tartható légi járművek nagyjából akkorák lesznek, mint egy Boeing 747-es, de sokkal könnyebbek lesznek egy hagyományos utasszállítónál. A jelenleg építés alatt álló változat nagyjából hat-hét autó hosszúságú, de tömege csupán annyi, mint négy autókeréknek – magyarázta Maguire a Mashable tudósítása szerint.

Egy Boeing 747-es leszállás közben – ekkora lesz majd a Facebook drónja is
Forrás: Photononstop/Angelo Cavalli
Egy pilóta száz ilyen gépet is vezethet

A fejlesztést nehezíti, hogy jelenleg nincsenek szabályok a légtér ilyen magasan fekvő részének használatára, illetve arra sincsenek előírások, hogy miként lehet

forrás:origo.hu

Leave a Reply 250 megnézve, 1 alkalommal mai nap |