< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár / Blog article: „Be fogom perelni Mészáros Lőrinc Kft.-jét”

| Mobile | RSS

„Be fogom perelni Mészáros Lőrinc Kft.-jét”

2014. szeptember 26. | hozzászólás | Életképek/bulvár

„Be fogom perelni Mészáros Lőrinc Kft.-jét”

Újabb 260 milliós közbeszerzést nyert Mészáros Lőrinc cége, a Mészáros és Mészáros Kft. Orbán Viktor barátjának vállalkozása egy konzorcium tagjaként Pestszentimrén és Pestszentlőrincen végez majd útfelújítási munkákat. A XVIII. kerület ellenzéki polgármesterjelölt szerint a felújításra nem lenne szükség, ha Mészárosék nem amortizálták volna le a környék utcáit, amikor korábban csatornáztak.

A XVIII. kerületben 2013 szeptemberében kezdődött 5 milliárdos csatornázási projekt.

„A mi számításaink szerint Mészáros úrnak ezen 1-1,2 milliárd forint haszna van. 90 kilométerről beszélünk, méterenként tehát körülbelül 1200 forint a haszna a felcsúti polgármesternek – mondta a 168 Óra Online-nak Szaniszló Sándor, a demokratikus ellenzék XVIII. kerületi polgármesterjelöltje.

Szaniszló szerint a Mészáros és Mészáros Kft. alvállalkozóinak a maradék pénzből kell elvégeznie a munkálatokat. „Nincs szakértelem, nincs odafigyelés, az emberek magukra vannak hagyva, össze-vissza állnak a csatornafedelek. A munkagépekkel tönkretették az utakat, és ezeket a károkat nem állítják helyre. Vannak olyan utcák, ahol a teljes aszfaltfelületet összetörték. Az út közepén ásnak egy 80 centiméter széles árkot, leteszik a csöveket, utána visszahordják a földet, tömörítik, és továbbállnak. Ezek az útszakaszok így maradnak. Van, hogy feltúrják az utat, ott hagyják, és hónapokig felé sem néznek. Elképesztő állapotok uralkodnak” – fogalmazott Szaniszló Sándor.
Szaniszló Sándor perelni fog

Mit tesz isten, ezt is Mészárosék nyerték

Mivel ilyen katasztrofális állapotokat hagytak maguk után, az önkormányzat fideszes többsége jóváhagyott 600 millió forintot, hogy a Mészáros úrék által hátrahagyott dúlást helyrehozzák – mondta az ellenzéki polgármesterjelölt. „És mit tesz isten, ezt a pályázatot is a Mészáros és Mészáros Kft. nyerte meg!”

Szaniszló szerint egy-két útszakasz már elkészült, és látni, hogy az utak renoválásával is súlyos problémák lesznek. Túl keskeny sávban aszfaltozzák le az utakat, egy normál út 350 centiméter széles kellene hogy legyen. A Mészáros és Mészáros Kft. emberei ezzel szemben 290 centiméter szélességben aszfaltoznak. „A hírek szerint az Orbán-bányából fognak majd sódert hozni, hogy a keskeny út két oldalára leöntsék. A parkolást ez sem oldja meg, a szél és a víz ráadásul el fogja hordani a sódert” – mondta Szaniszló.

Mit lehet tenni?

A 600 milliós felújításon túl még körülbelül egymilliárd kellene, hogy a Mészáros és Mészáros Kft. csatornázási munkái után keletkezett károkat helyre lehessen hozni – mondta Szaniszló.

Az ellenzéki jelölt azt ígérte, ha két és fél hét múlva polgármesterré választják, milliárdos károkozásért fogja beperelni a Mészáros és Mészáros Kft.-t. Mind mondta, „helyrehozni csak úgy lesz pénzünk, ha azok fizetik meg a kárunkat, akik tönkretették az utakat”.

Idén eddig 26,2 milliárd forint közbeszerzést vitt el Mészáros Lőrinc cége.

Januárban egy konzorcium tagjaként 25,8 milliárd forintos tendert nyert (az Országos Vízügyi Főigazgatóság a Békés megyei ivóvízminőség-javító programra keresett vállalkozásokat).

Júniusban az Alcsúti Arborétum kertészeti munkáiért kapott 17,8 milliót, júliusban pedig az Alcsúti Arborétum fejlesztése keretében elvégzett építési munkálatokért nyert 141,13 milliót a Mészáros és Mészáros Kft.

Forrás: mfor.hu
forrás:168óra.hu

Leave a Reply 278 megnézve, 1 alkalommal mai nap |