< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek / Blog article: Putyin a Facebookon és a Twitteren is korlátozni akarja a szólásszabadságot

| Mobile | RSS

Putyin a Facebookon és a Twitteren is korlátozni akarja a szólásszabadságot

2014. szeptember 26. | hozzászólás | Fecsegő hírek

Putyin a Facebookon és a Twitteren is korlátozni akarja a szólásszabadságot

Az orosz parlament már júliusban elfogadta, Vlagyimir Putyin pedig alá is írta a törvényt, ami arra kötelezné a webszolgáltatókat, hogy az orosz felhasználók személyes adatait oroszországi szervereken tárolják. Most az Izvesztyija jelentése szerint az orosz médiahatóság felszólítást is küldött a Google-nak, a Facebooknak és a Twitternek, hogy teljesítsék a törvényi előírásokat.

De a felügyelet, a Roszkomnadzor nemcsak oroszországi szerverparkok létesítésére kötelezné a cégeket. Hanem annak a szólásszabadságellenes szabálynak a betartására is, ami alapján minden olyan bloggernek regisztrálnia kell magát, akinek háromezernél több olvasója van.

A regisztrált bloggerekre aztán ugyanazok a szabályok vonatkoznak, mint a televíziókra és a nyomtatott sajtóra – például nem használhatnak obszcén kifejezéseket.

Az nem teljesen világos, hogy ez a regisztrációs kötelezettség mit jelent és kire vonatkozik – például vonatkozik-e oroszul posztoló, de nem orosz állampolgár felhasználókra, vagy úgy általában minden twitterezőnek regisztrálnia kell Oroszországban, akit háromezernél többen követnek. Az sem világos, hogy maguk a szolgáltatók felelősek-e a megjelent és az orosz törvények alapján illegális tartalmakért.

Akárhogy is, ha a cégek nem működnek együtt, akkor bírságot vagy akár letiltást is kockáztatnak. (Via Gigaom)

forrás:444.hu

Leave a Reply 242 megnézve, 1 alkalommal mai nap |