< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek / Blog article: Washington bírálta Mahmúd Abbászt az ENSZ-ben elmondott beszéde miatt///Washington a critiqué l’ONU pour Mahmoud Abbas au discours

| Mobile | RSS

Washington bírálta Mahmúd Abbászt az ENSZ-ben elmondott beszéde miatt///Washington a critiqué l’ONU pour Mahmoud Abbas au discours

2014. szeptember 27. | hozzászólás | Fecsegő hírek

Semmiféle alapja nem volt a háborúnak

Mahmúd Abbász
Jen Psaki külügyi szóvivő szerint Mahmúd Abbász beszédében sértő minősítésekre ragadtatta magát, amelyeket az Egyesült Államok elutasít, mert provokatívnak és kontraproduktívnak tartja őket, olyanoknak, amelyek nem járulnak hozzá az Izrael és a palesztinok közötti bizalom helyreállításához. A palesztin vezető szerint Izrael szétzúzta a béke reményét is. Izrael szerint Abbász nem akar békét

MA

Mahmúd Abbász a közgyűlésen felszólalva gyarmatosítással, fajgyűlölettel és népirtással vádolta meg Izraelt. A palesztin elnök azt hangoztatta, a jelenlegi helyzetben lehetetlen és értelmetlen lenne folytatni a béketárgyalásokat. Abbász a nyári gázai konfliktusra utalva azt mondta, “semmiféle alapja nem volt a háborúnak, és ez már a harmadik fajgyűlölő háború volt öt éven belül”. Szerinte a hadművelettel Izrael “nemcsak gyerekek, nők és férfiak ezreinek álmait zúzta szét, hanem a béke minden reményét is”. Hozzátette, “Palesztina és népe nevében közlöm: nem felejtünk, nem bocsátunk meg, és nem fogjuk engedni, hogy a háborús bűnösök elkerüljék a büntetést”.

A palesztin elnök háborús bűnök sorozatával vádolta meg Izraelt, és azt mondta, hogy az állam fajgyűlölő, gyarmatosító hadigépezetet működtet.

“Palesztina és népe nevében közlöm, nem felejtünk, nem bocsátunk meg és nem fogjuk engedni, hogy a háborús bűnösök elkerüljék a büntetést” – mondta Abbász. Sürgette azt is, hogy az ENSZ olyan határozatot fogadjon el, amelyben a kétállamos megoldás kidolgozására határidőt is megállapít.

Izrael szerint Abbász nem akar békét

Avigdor Liberman izraeli külügyminiszter szerint Mahmud Abbász palesztin elnöknek az ENSZ Közgyűlésének ülésszakán elhangzott beszéde azt mutatja, hogy a palesztin vezető nem kíván békét kötni a zsidó állammal. A Facebook közösségi oldalon szombaton megjelent kommentárjában Liberman úgy vélte, Abbász kijelentései azt mutatják, hogy a palesztin elnök nem lehet partner egy ésszerű politikai megoldáshoz az izraeli-palesztin konfliktusban. Amíg Abbász marad a Palesztin Hatóság elnöke, a konfliktus folytatódni fog – tette hozzá a külügyminiszter.
Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök hivatala is reagált a palesztin felszólalásra. A Háárec című napilapban idézett kommentár szerint a beszéd “tele volt hazugsággal és uszítással”. “Ez nem az a kifejezésmód, amelyet olyan ember használ, aki békét akar” – hangoztatta Netanjahu név nélkül idézett munkatársa.

forrás:magyar hírlap,hu

Washington a critiqué l’ONU pour Mahmoud Abbas au discours

La guerre n’était pas fondée sur une

Mahmoud Abbas
Le porte-parole Jen Psaki Affaires étrangères a déclaré le président Mahmoud Abbas dans son discours dit lui-même coincé notes offensives aux États-Unis rejetés à cause de provocation et contre-productif de les garder, comme de ne pas contribuer à la confiance entre Israël et les Palestiniens à restaurer. Le dirigeant palestinien a déclaré qu’Israël a détruit l’espoir de la paix. Abbas a déclaré qu’Israël ne veut pas la paix

MA

Mahmoud Abbas parlant au colonialisme de l’assemblée générale, le racisme et accusé Israël de génocide. Le président palestinien a insisté la situation actuelle, il serait impossible et inutile de poursuivre les pourparlers de paix. Abbas, faisant référence au conflit de l’été à Gaza, a déclaré: «il n’y avait pas de base pour toute forme de guerre, et c’est la troisième guerre raciste dans les cinq ans.” Selon lui, la hadművelettel Israël “non seulement les enfants, les femmes et les hommes des milliers de rêves brisés, mais tout espoir de paix.” Il a ajouté, «Je dis le nom de la Palestine et de son peuple. N’oubliez pas, ne pardonnons pas et nous ne laisserons pas les criminels de guerre à échapper à la justice”

Le président palestinien accusé de crimes de guerre par une série d’Israël, et dit que l’Etat fonctionne, une machine de guerre colonialiste raciste.

«Je dis le nom de la Palestine et de son peuple, ne pas oublier, ne pardonne pas et nous ne laisserons pas les criminels de guerre à échapper à la justice,” – a déclaré M. Abbas. Il a également demandé que l’ONU adopte une décision obligeant l’élaboration d’une solution à deux Etats établit délai.

Abbas a déclaré qu’Israël ne veut pas la paix

Ministre des Affaires étrangères Avigdor Lieberman d’Israël, selon le président palestinien Mahmoud Abbas à la session de l’Assemblée générale des Nations Unies, a déclaré discours montre que le dirigeant palestinien ne veut pas faire la paix avec l’Etat juif. Le site de réseautage social Facebook dans son commentaire publié samedi Liberman a examiné les déclarations d’Abbas montrent que le président palestinien ne peut pas être un partenaire dans une solution politique raisonnable au conflit israélo-palestinien. Alors que Abbas restera président de l’Autorité palestinienne, le conflit continuera – a ajouté le ministre des Affaires étrangères.
Le bureau du Premier ministre israélien Benjamin Netanyahu a également répondu à l’opposition palestinienne. Le journal cite commentaire par Háárec que le discours «était pleine de mensonges et de l’incitation.” “Ce n’est pas l’expression utilisée par un homme qui veut la paix” – fait écho Netanyahu associé cité sans nom.

Source: journal hongrois, en

Leave a Reply 329 megnézve, 1 alkalommal mai nap |