< Böngészés > Főoldal / Sport / Blog article: Címét megvédve világbajnok Csay Renáta

| Mobile | RSS

Címét megvédve világbajnok Csay Renáta

2014. szeptember 28. | hozzászólás | Sport

Címét megvédve világbajnok Csay Renáta

Elsőként ért célba a női kajak egyesek szombati versenyében Csay Renáta az Oklahoma Cityben zajló maratoni kajak-kenu világbajnokságon.

A magyar szövetség tájékoztatása szerint a győriek sportolója pályafutása tizennegyedik maratoni aranyérmét vehette át.

Csay az első négy körben az élbolyban haladt, csakúgy, mint a szám másik magyarja, Horváth Noémi. A hajrára a címvédő és a brit Broughton együtt érkezett, de a szigetországi kajakos az utolsó száz méteren leszakadt, így Csay Renáta hatalmas csata után védte meg világbajnoki címét. Horváth a hatodik helyen ért célba.

Fotó: kajakkenusport.hu

A férfiak hasonló számában Boros Adrián a nyolcadik, az U23-as korosztályban egy nappal korábban győztes Havas Balázs pedig a 14. helyen végzett.

A kenu egyeseknél Kövér Márton címvédőként ezüstérmes lett azok után, hogy a hajója az egyik futást követően összetört, majd a lapátja is károsodott. Ugyanebben a számban Szabó Kristóf hatodikként zárt.

Az ifjúsági versenyzők megint taroltak: Magyarország kettős győzelmet aratott női K-2-ben (1. Lucz Noémi, Sólyom Dóra, 2. Takács Tamara, Pupp Noémi), valamint C-2-ben is (1. Laczó Dániel, Dóri Bence Balázs, 2. Paufler Norbert, Horváth Ákos), a férfi ifjúsági kajakpárosok között pedig ezüst- (Gergely Olivér, Koleszár Mátyás) és bronzérem (Vidákovich Antal, Freisták Péter) jutott a küldöttségnek.

A világbajnokság vasárnap a felnőtt páros versenyszámokkal zárul.

forrás:hír24.hu

Leave a Reply 301 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: