< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek / Blog article: Észak-Korea egyesülne Dél-Koreával///Corée du Nord ont été unis avec la Corée du Sud

| Mobile | RSS

Észak-Korea egyesülne Dél-Koreával///Corée du Nord ont été unis avec la Corée du Sud

2014. szeptember 29. | hozzászólás | Fecsegő hírek

Észak-Korea egyesülne Dél-Koreával

Tizenöt év óta először lépett pulpitushoz szombaton az ENSZ Közgyűlés ülésszakán észak-koreai külügyminiszter; Ri Szu Jong felszólalása után tárgyalt Ban Ki Mun ENSZ-főtitkárral, aki korábban a dél-koreai diplomácia vezetője volt.

A közgyűlés előtt felszólalva Ri Szu Jong azt javasolta, hogy a két Korea konföderációba egyesüljön, ahogyan azt az 1980-s évék végén javasolta az államlapító Kim Ir Szen.

“Észak-Korea azt javasolja, hogy az újraegyesítés ne különböző (politikai) rendszerek konfrontációjával, hanem konföderációvá alakulásával jöjjön létre, amely alatt egymás mellett élésük értendő. Ez az egyetlen útja a háború megelőzésének és a béke szavatolásának” – mondta a tárcavezető, aki szerint “a haza egyesítése az egész koreai nép legfontosabb célja”.

Ri Szu Jong arról is beszélt, hogy a Koreai-félsziget atommentesítése csak akkor lehetséges, ha megszűnik Észak-Korea szuverenitására és létjogosultságára leselkedő veszély, ehhez pedig az kell, hogy az Egyesült Államok vessen véget ellenséges politikájának. A külügyminiszter leszögezte, hogy éppen a “fojtogatás” amerikai politikája vezette országát arra, hogy atomhatalommá váljon.

Az észak-koreai emberi jogi helyzetet érintve azt mondta, hogy Phenjan ilyen téren mindig nyitott a párbeszédre és együttműködésre, amennyiben az a mentes politikai indítékoktól és képmutatástól.

A világszervezet sajtószolgálata közölte, hogy az észak-koreai külügyminiszter tárgyalt Ban Ki Munnal. Az ENSZ-főtitkár a megbeszélésen reményét fejezte ki, hogy az Észak-Korea és a nemzetközi közösség közötti rendezetlen kérdések párbeszéddel oldódnak meg, s ez hozzájárul a Koreai-félsziget békéjéhez és atommentessé tételéhez. Hangsúlyozta, hogy a tartós békéhez fontos lenne javítani a Koreai-közi kapcsolatokat.

MTI

forrás:atv.hu

Corée du Nord ont été unis avec la Corée du Sud

Quinze ans après la première entrée de la chaire samedi session du ministre de l’ONU Assemblée générale la Corée du Nord des Affaires étrangères; Après Ri Su Jong opposition discuté Secrétaire général de l’ONU Ban Ki-moon, qui était auparavant chef de la diplomatie sud-coréenne.

S’exprimant lors de Ri Jong Su a suggéré que les deux Corées s’unissent confédération, à la fin de 1980, et mangèrent le recommandé államlapító Kim Ir Sen devant l’Assemblée générale.

“La Corée du Nord suggère que la réunification pas différente (politique) des systèmes de confrontation, mais une confédération développements viennent, dans laquelle la coexistence est entendu que c’est le seul moyen de prévention de la guerre et les garants de la paix de.” – A déclaré le chef du ministère, qui, selon “le principal objectif de l’unification de la maison tout au long du peuple coréen.”

Ri Jong Su a également déclaré que la décontamination nucléaire de la péninsule coréenne n’est possible que si la Corée du Nord cesse de menaces de souveraineté et de légitimité, ce qui exige que les États-Unis ont mis fin à la politique hostile. Le ministre des Affaires étrangères a souligné que juste un “étouffement” la politique américaine a conduit le pays à devenir une puissance nucléaire.

Affectant la situation des droits de l’homme en Corée du Nord, Pyongyang a déclaré que cette zone est toujours ouverte au dialogue et à la coopération en ce qui concerne les motifs de non-politiques et l’hypocrisie.

Le service de presse de l’organisation mondiale a indiqué que le ministre des Affaires étrangères nord-coréen Ban Ki-moon a discuté. Le Secrétaire général lors de la réunion a exprimé l’espoir que les questions en suspens entre la Corée du Nord et la communauté internationale pour le dialogue résolus, et cela contribuera à la paix dans la péninsule coréenne et de faire atommentessé. Il a souligné qu’une paix durable serait important d’améliorer les relations inter-coréennes.

MTI

Source: atv.hu

Leave a Reply 310 megnézve, 1 alkalommal mai nap |