< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Folytatódik Békéscsabán a belváros felújítása

| Mobile | RSS

Folytatódik Békéscsabán a belváros felújítása

2014. szeptember 30. | hozzászólás | Közélet

Folytatódik Békéscsabán a belváros felújítása

Folytatódik a belváros felújítása Békéscsabán 740 millió forint európai uniós támogatásból, az önkormányzat három helyi vállalkozással konzorciumban valósítja meg a beruházást.

A nyertes konzorcium tagjai és a kivitelezők hétfőn időkapszulát helyeztek el a beruházás első helyszínén, a Korzó téren.

Az ünnepségen Hanó Miklós (Fidesz-KDNP), Békéscsaba gazdasági ügyekért felelős alpolgármestere kiemelte: a Dél-alföldi Regionális Operatív Program keretéből elnyert EU-támogatásból folytatódhat a belváros felújítása. Az önkormányzat a második ütemről szóló projektet időben elkészítette, a kiírt újabb uniós pályázati felhívásra a dokumentumokat azonnal be tudta adni.

Hozzátette, hogy újabb 25 ezer négyzetméter közterület újul meg, a már befejezett első ütemmel együtt az érintett terület nagysága meghaladja a 60 ezer négyzetmétert.

Kitért arra, hogy a városfejlesztési beruházások jól egymásra épülnek Békéscsabán, a lakosság kényelmét szolgálják és erősítik a város turisztikai vonzerejét. A beruházások között említette a Szent István tér megújítását, a Csabagyöngye Kulturális Központ és a nemrégiben átadott “kolbászfalu”, a CsabaPark fejlesztését. A második ütemben megújuló városrész a Nagy Imre teret érintve az Irányi utcánál kapcsolódik az első ütemben felújított részhez.

Tóthné Svecz Valéria projektvezető, az önkormányzati tulajdonú Békéscsabai Városfejlesztési Kft. ügyvezetője elmondta: a közbeszerzési eljárás lezárult, az önkormányzat a területeket átadta a nyertes kivitelezőnek. Az építkezési munkálatok 2015. június 15-én fejeződnek be.

Tájékoztatása szerint befejezik a sétálóutca kialakítását a békéscsabai Andrássy úton a Jókai utcáig terjedően, tízezer négyzetméteren. Felújítják a Korzó teret az ott lévő szökőkúttal együtt és a Nagy Imre teret. Utakat, parkolókat, kerékpárutat építenek, a városrészt nyolc térfigyelő kamerával szerelik fel.

A projekthez csatlakozó három helyi vállalkozásnak köszönhetően bővítik a kávézót a Korzó téren, a sétálóutcában új étterem létesül, a Csaba Center vállalkozás befejezi az új üzleti és szolgáltatóház homlokzatának kialakítását. Az érintett területen a közműveket is felújítják – közölte a projekt vezetője.

forrás:propeller.hu

Leave a Reply 2244 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: