< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár / Blog article: Annyira meghízott Kim Dzsongun, hogy eltört a bokája

| Mobile | RSS

Annyira meghízott Kim Dzsongun, hogy eltört a bokája

2014. október 1. | hozzászólás | Életképek/bulvár

Annyira meghízott Kim Dzsongun, hogy eltört a bokája

Bokatöréssel műtötték Kim Dzsongun észak-koreai vezetőt szeptember közepén Phenjanban. Lapértesülések szerint a 31 éves diktátor annyira kövér, hogy a testének súlya alatt tört el a bokája. A diktátor állítólag azért hízott el, mert egészségtelenül táplálkozik és kilószámra eszi a Svájcból importált sajtokat.

A Csoszon Ilbo című lap értesülése szerint Kim Dzsongunnak mindkét bokáját megműtötték, és továbbra is kórházban ápolják. A lap idézett egy forrást, aki nemrégiben Észak-Koreában járt.  A nyilatkozó azt mondta: „Hallottam, hogy Kim Dzsongun – a helyszíni látogatásokat szorgalmazva – júniusban megsérült a jobb bokáján, ami azzal végződött, hogy mindkét bokája eltört, mert ellátatlanul hagyta a sérülést.”

A forrás szerint Kimet szeptember közepén megműtötték, a párt magas rangú vendégeinek fenntartott, Bonghva Klinikán, ahol azóta is lábadozik. Kórtermét testőrök vigyázzák, és szigorú a biztonsági felügyelet. „Jelentősen megemelkedett a kórtermet felkereső, magas rangú hivatalos emberek száma” – írta az újság a forrást idézve.

Kim Dzsongun már húsz napja nem jelent meg a nyilvánosság előtt. A múlt héten az észak-koreai televízió közvetítette a Nyugat által csak látszatparlamentnek tartott legfőbb népi gyűlés tanácskozásának egy részét, és a felvételen Kim helyett csak üres széke volt látható.

A kelet-ázsiai ország törvényhozása évente általában egyszer vagy kétszer ül össze, ilyenkor a kormánypárt átfogó döntéseit ratifikálja. Kim Dzsongun apja, Kim Dzsongil halála után 2011 decemberében örökölte meg a hatalmat, és azóta egyszer sem mulasztotta el a gyűlést.

forrás:index.hu

Leave a Reply 274 megnézve, 1 alkalommal mai nap |