< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek / Blog article: Tényleg CIA-ügynök lenne a Nobel­-békedíjas pakisztáni Malala?

| Mobile | RSS

Tényleg CIA-ügynök lenne a Nobel­-békedíjas pakisztáni Malala?

2014. október 14. | hozzászólás | Fecsegő hírek

A Twitteren támadják
Tényleg CIA-ügynök lenne a Nobel­-békedíjas pakisztáni Malala?

Egyesek szerint túl fiatalon kapta meg a díjat, mások azzal vádolják, hogy a CIA ügynöke. Malala Juszafzai komoly támadások érik a közösségi oldalon.

Az idén egy pakisztáni és egy indiai emberi jogi aktivista, Malala Juszafzai és Kailás Szatjárthi kapta a Nobel­-békedíjat. Juaszafzait a lányok tanuláshoz való jogáért folytatott küzdelme miatt tüntették ki.

A 17 éves diáklány két éve kis híján az életével fizetett aktivista munkájáért, 2012. október 9­-én tálib fegyveresek támadták meg, amikor hazafelé tartott az iskolabusszal. A támadásban életveszélyes sérüléseket szenvedett, de a csodával határos módon felépült, Nagy-­Britanniába költözött, és a nemzetközi médiafigyelmet kihasználva tovább folytatta jogvédő kampányát.

Ahogy az várható volt, kitüntetése komoly indulatokat váltott ki világszerte. Amióta átvette adíjat, folyamatosan zaklatják a Twitteren: egyesek szerint kárt okoz az országának, mások azzal vádolják, hogy a CIA vagy a Moszad fizetett ügynöke. „Szégyeld magad, Malala, CIA­-ÜGYNÖK vagy” – írta egyikük.

Mások azért támadják, mert úgy látják, hogy a Norvég Nobel Bizottságnak nem neki, hanem az ismert helyi orvosnak és emberbarátnak, Abdul Sattar Edhinek kellett volna ítélnie a díjat. Méltatlannak tartják, hogy a 86 éves Edhi helyett, aki 60 évvel ezelőtt hozta létre saját alapítványát, a 17 éves Malala kapta az elismerést. „Amikor a Nobel­díjak kiosztásáról van szó, a nyugati világ mindig figyelmen kívül hagyja valódi hőseinket. Edhi sahb a legméltóbb a díjra” – érvelt egy felhasználó a Twitteren.

forrás:ma.hu

Leave a Reply 217 megnézve, 1 alkalommal mai nap |