< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek / Blog article: Washington és Moszkva összefog az Iszlám Állam ellen////Washington Moskau und gegen den Staat Islamische

| Mobile | RSS

Washington és Moszkva összefog az Iszlám Állam ellen////Washington Moskau und gegen den Staat Islamische

2014. október 16. | hozzászólás | Fecsegő hírek

Washington és Moszkva összefog az Iszlám Állam ellen

Az USA és Oroszország megállapodott, hogy hírszerzési információkat osztanak meg egymással az Iszlám Állam terrorszervezet elleni harcban. Közben a terroristákkal harcoló nemzetközi koalíció azzal az új kihívással szembesült, hogy Törökország az Iszlám Állam helyett a kurd lázadókat kezdte el bombázni.

Barack Obama elnök és több mint húsz, vele szövetséges ország katonai vezetői gyűltek össze kedden, hogy erőt mutassanak az Iszlám Állam Irakban és Szíriában harcoló terroristáival szemben. A találkozó legfontosabb mozzanata az volt, hogy Washington és Moszkva megállapodtak: az Iszlám Állam elleni harchoz fontos hírszerzési adatokat osztanak meg egymással.

Egy neve elhallgatását kérő amerikai katonai tisztviselő a tárgyalások után a Reuters hírügynökségnek arról számolt be, hogy mindenki elismerte: az Iszlám Állam a légicsapások ellenére is előrenyomult. De – a tisztviselő beszámolója szerint – olyan vélemény is volt, hogy ha a koalíció együtt dolgozik, akkor megállíthatják.

„Rövidtávon sikerült ugyan előnyhöz jutniuk a terroristáknak, de hosszú távon ez a lendület meg fog fordulni” – vélte a tisztviselő, aki azt azonban hozzátette: a koalíció módosítani akar taktikáján, mivel a dzsihádista terroristák egyre inkább a civil lakosság közé vegyülnek, így nehezítve a bombázást.

Obama úgy vélte, hogy a hadjárat még korai szakaszában jár, a koalíció a hosszú távú erőfeszítés mögött sorakozik fel. Az amerikai elnök a katonai vezetőknek azt mondta: „nagyon aggasztják” a radikális csoport Kobaniban és Irak nyugati részén elért eredményei, de semmilyen utalást nem tett arra, hogy változtatna a jelenlegi, általa „hosszú távú stratégiának” nevezett elképzelésen (ami a jelen állás szerint nem elegendő az Iszlám Állam megfékezéséhez – a szerk.). Most például Anbar környékén is harcok zajlanak – korábban ezt a várost kemény harcok árán tudták megvédeni az amerikaiak az al-Kaidától, mégis úgy tűnik, hogy akár ide is benyomulhat az Iszlám Állam.

Orosz-amerikai közeledés

John Kerry amerikai külügyminiszter kedden közölte: az Egyesült Államok és Oroszország megállapodtak abban, hogy „fokozzák hírszerzési együttműködésüket a régióban az Iszlám Állam és más terrorszervezetek jelentette kihívások ellen”. A külügyminiszter azt is elmondta: az USA mellett Oroszország is vizsgálja, hogy tehet-e többet az atomjaira hullott iraki hadsereg kiképzéséért és újbóli felfegyverzéséért. Arról ugyanakkor Kerry nem beszélt, hogy Moszkva csatlakozik-e a Washington vezette nemzetközi koalícióhoz.

Moszkva viszont már korábban világossá tette: gyanúja szerint az Egyesült Államok hátsó szándéka az, hogy eltávolítsa az Oroszországgal szövetséges Szíria elnökét, Basár el-Asszadot. Ezért ragaszkodott ahhoz Oroszország, hogy a Szíria területén végrehajtott amerikai légicsapásokat egyeztessék a szíriai kormánnyal és az ENSZ Biztonsági Tanácsával, aminek az USA nem tett eleget.

Kerry – miután Párizsban megbeszélést folytatott orosz kollégájával, Szergej Lavrovval – elmondta: a két világhatalomnak – amelyek kapcsolata az ukrán válság miatt mélypontjára zuhant – nagy felelőssége van abban, hogy megtalálják a módját, hogy hogyan működjenek együtt globális kérdésekben annak ellenére, hogy számos területen komoly nézetkülönbségek állnak fenn.

A kurd kérdés

Ami pedig még jobban nehezíti az Iszlám Állammal szembeni nemzetközi összefogást, az Törökország. Ankara kedden légicsapásokat intézett, de nem az Iszlám Állam állásai, hanem a kurd lázadók ellen. Tette mindezt annak ellenére, hogy az USA arra kérte: elsősorban az Iszlám Államra koncentráljon. Szakértők szerint Törökország azért zsonglőrködik, mert nem akarja, hogy a szíriai kurdok megerősödjenek. Ráadásul Szíriából folyamatosan érkeznek kurd menekültek, így Törökországon belül is nő a számuk.

Ahogy arról az atv.hu korábban beszámolt, elemzők úgy látják: Törökországot nagyon aggasztja a kurd autonómia kérdése. „A törökök, ha úgy tetszik, egyfajta fausti alkut kötöttek” – közölte Henri Barkey, az amerikai külügyminisztérium politikai tervezőcsoportjának volt tagja, aki jelenleg a Lehigh Egyetemen tanít. „A fausti alku ez: Törökország hajlandó befogadni sok menekültet – annak ellenére, hogy ez sokba kerül nekik – de csak azért cserébe, ha a szíriai kurdok vereséget szenvednek” – magyarázta Barkey. „Úgy látják Ankarában, hogy az észak-szíriai kurd régió autonómiájának a lehetősége rettenetesen veszélyezteti Törökország érdekeit, mert a szíriai kurdok és az iraki kurdok autonómiája után a törökországi kurdok autonómiája következhet” – vélekedett Barkey. Szerinte a törökök nem akarják megmenteni a szíriai kurdokat, sőt kifejezetten azt szeretnék, ha Kobani elesne, mert az nagy csapást mérne raájuk. Attól félnek, hogy a szíriai kurdok győzelme megerősítené a törökországi kurdok pozícióját az Ankarával folytatott béketárgyalásokon. Vagyim Makarenko független katonai elemző, a Kurdistan.ru honlap főszerkesztője pedig egyenesen úgy vélekedett, hogy a török hatóságok gyakorlatilag meg akarják semmisíteni a kurd önállóság fészkét az Iszlám Állam segítségével. „Meggyőződésem, hogy Ankara most egyszerre több feladatot próbál megoldani: megsemmisíteni a szíriai kurd autonómiát, harcolni al-Asszad rendszere és csak ezek után az Iszlám Állam ellen. Napjainkban a valós helyzet úgy alakul, hogy ha a kurdok Kobaniban nem állnak helyt önállóan, senki sem fog segítségükre sietni. Ha Törökország segíteni kívánt volna a kurdoknak, akkor ezt már megtette volna”

A törökországi kurdokkal a békefolyamatot azzal a céllal kezdeményezte még 2012-ben Recep Tayyip Erdogan török elnök, hogy véget vessen a kurd autonómiáért folyó 30 éves véres konfliktusnak, amelyben 40 ezer ember – többségében kurd – vesztette életét.

forrás:atv.hu

Washington Moskau und gegen den Staat Islamische

Die USA und haben sich auf Russland im Kampf gegen die Geheimdienstinformationen Mannheimer Terrororganisation Islamischer Staat zu Teilen. Qu’est-ce Inzwischen peut mourir internationale Koalition Terreur Kampf den neuen Dieu Herausforderung durch die Türkei de la begonnen, un Ort und Stelle kurdischen Rebello des Islamische Staates zu Bombardier.

Präsident und mehr als Barack Obama zwanzig Lander verbündet militärische Führer versammelt Epaisseur bis gegen die Dienstag Staat Islamische Irak, Syrien Bekämpfung und der der zu zeigen terreur de Dieu. Die Elemente des wichtigsten guerre Treffens, dass sich auf einigten Moskau und Washington: Kampf gegen den Staat der die Intelligenz Islamische Aktie Information importante: ce einander.

Ein amerikanischer Militärsprecher bleiben nach den der anonyme Gespräche Berichte der Nachrichtenagentur Reuters, dass jeder zu, dass der Staat FREUD Islamische Trotz der Luftangriffe geschoben. Aber – si Bericht der offizielle – auch ein guerre Ansicht, dass, wenn die Koalition zusammenarbeiten, wir werden aufhören.

“Auf Kurze Sicht Könnte der Gleichen Nutzen für die Terreur Dieu weitergegeben, aber auf lange Sicht wird dieser Schwung zu drehen” – den Blick auf den Offizier, der jedoch hinzugefügt, dass die Koalition mourra Taktik zu ändern, wie die Dschihad-Terreur Dieu Mischa sich zunehmend unter der Zivilbevölkerung, si verkomplizieren Bombardement mourir.

Obama le wird, dass in einem der Früh Stade Kampagne Handeln, säumten mourir hinter die Koalition langfristige Anstrengung. Der Präsident der Führer Amerikanisch militärische sagte: “sehr besorgt” radicaux Errungenschaften der Gruppe und Kobaniban Westlich Teilen des Irak, aber nicht verwiesen wurde, um zu Die Aktuelle ändern, euh rief filière “langfristige Strategie” Idee (die nicht genug jour zu diesem de, um zu den Staat Islamische bändigen – NDLR) .. Im Moment ist der Kampf stattfindet, in der Umgebung von Anbar – früher Diese Stadt könnte die aber de Amerikaner al-Kaidától erkämpft zu hart Schütz Scheine, dass sich auch hier des benyomulhat Islamische Staates .

Russisch-Amerikanisch Annäherung

États-Unis Außenminister John Kerry sagte am mardi, Russland und die sich auf USA haben “Step-Up nachrichtendienstliche Zusammenarbeit mit der Région des Islamische Staates und die andere Herausforderung gegen die, die Terrororganisationen Gestell.” Außenminister sagte der auch, dass auch Russland Prüfen Neben den USA, ob es für mehr für die Ausbildung der auseinander irakischen gefallen Armée und meine neu felfegyverzéséért tun Können. Kerry sprach Gleichen etwa zur Zeit, dass die internationale Koalition von Moskau Washington geführt verbunden.

Moskau six jedoch bereits deutlich gemacht, dass die Russland Hintergedanken Verbündeter Syriens Präsident Baschar el-Asszadot la entfernen de Vereinigte Staaten ist vermouth. Daher Russland six BESTÄNDIG darauf, dass die Amerikanisch Luftangriffe Syrien umgesetzt auf mit der Regierung und der syrischen Sicherheitsrat ONU, die die Vereinigte Staaten et versäumt peut entsprechen vereinbaren.

Kerry – nach seinem ouver Amtskollegen à Paris Treffen mit Sergej Lavrov – sagte der beiden Weltmacht – Die Krise mourir Ukrainisch Tiefpunkt fiel Liens – Verantwortung Möglichkeiten de eine große bei der Suche, euh gemeinsam Globale Fragen, Trotz der Tatsache, une dass dans vielen Bereich bestehen Unterschiede schwerwiegende.

Die Frage kurdische

Was ist noch zu komplizieren et internationales Bemühungen Islamische gegen die Regierung der Türkei. Ankara Luftangriffe geschickt h Mardi, aber nicht die posities Islamische der Staat, Sondern gegen die kurdischen Rebello. Trotz der Tatsache Dies, dass meurent USA gefragt In erster Linie auf die sich Konzentrieren Islamische Staat. Experten sagen, die Türkei Jonglieren ist, weil Sie nicht um eine wollen, der Stärkung syrischen Kurdes. Darüber hinaus kurdische Flüchtlinge Syrien kommen aus peuplements, était zu erhöhten Prêt pour Zahlen der Türkei.

Wie bereits de wir meurent Berichte atv.hu Analysten Können sehen, dass die Türkei ist sehr über die Frage der besorgt autonomie kurdischen. “Die Turk, set Sie wollen si, eine Art bonnes affaires faustischen” – sagte Henri Barkey, ein Mitglied des Planungsgruppe Département d’Etat, meurent Lehre un derzeit der Université Lehigh. “Der Teufelspakt, dass die Türkei bereit ist, große aufnehmen Zahl von Flüchtlinge – Trotz der Tatsache, dass es viel Kosten, um sie – aber nur im Austausch gegen die en kurde Syrien sind assiégée” – erklärte Barkey. “Sie sehen à Ankara, dass die Autonomie der Region kurdischen im Norden der Türkei Syriens Möglichkeiten international Essen eNorm gefährden, denn der nach den syrischen irakischen kurde kurde und in den kurdischen Autonomie Autonomie Ergebnis der Türkei” – Meinte Barkey. Ihm haben wollen nicht zufolge mourir Turki, syrischen kurde um die zu Spark in der Tat verpassen zu zu wollen, set Kobani, weil die Grossen Schlag Raaj. Befürchten Sie, dass die in der kurde kurde würde Position de seine Türkei in den Sieg Friedensverhandlungen ce Ankara zu Stärken. Militärexperte Herausgeber und der Website Kurdistan.ru argumentiert directe de Vadim Makarenko, dass die türkische Behörden praktisch wollen, mourir Nid mit dem Staat zu Islamische zerstört de Autonomie. “Ich bin jetzt überzeugt, dass versuch Ankara, eine zu perdre multi-tâches: mourir régime zu und erst Kampf gegen den Autonomie de Syrische kurdische zu zerstört al-Assad Danach Islamische Heute ist die der Staat Situation Réalité, si dass, set. kurde die nicht allein Kobaniban support, Niemand wird Ihnen helfen, sich beeilen. Wenn Sie wollten, um die in der Türkei zu helfen kurde, meurt Waren geta Worden dann ”

Türkei Kurdes en noch immer Recep Tayyip Erdogan den mit dem Ziel der Initiative Friedensprozess ist en 2012 türkische Präsident, um den 30 jährigen kurdischen Blutige Konflikt laufenden Autonomie, 40 Tausend dem Menschen am Ende – kurde Meisel – wurden getötet.

Quelle: atv.hu

Leave a Reply 255 megnézve, 1 alkalommal mai nap |