< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Kitiltják a magánellátásokat a kórházakból

| Mobile | RSS

Kitiltják a magánellátásokat a kórházakból

2014. október 29. | hozzászólás | Közélet

Kitiltják a magánellátásokat a kórházakból

Teljesen szétválasztja egymástól a magán- és közegészségügyi ellátást a kormány. A jövőben nem lehet majd állami kórházban magánegészségügyi szolgáltatást nyújtani – jelentette be az egészségügyért felelős államtitkár a Napi Gazdaság szerdai konferenciáján.

A Portfolio a napilap beszámolójára hivatkozva azt írja, hogy az államtitkár úgy fogalmazott, hogy a kormányzat üdvözli és támogatja a magánegészségügyi beruházásokat és a Nemzetgazdasági Minisztérium a jövőben kedvezményeket is biztosíthat majd az ilyen beruházásokhoz.

Zombor Gábor viszont azt is elmondta, hogy teljesen el kell különíteni az állami és magánszolgáltatói tevékenységet az egészségügyben, és a jövőben
az Országos Egészségbiztosítási Pénztár magánellátást, magánszolgáltatásokat nem fog finanszírozni.

A napilap cikke szerint az intézkedéseket a következő hónapokban alakítja ki a kormány.
000 ARP3604912
Fotó: Fred Dufour

Arról is beszélt, hogy a társadalombiztosítási rendszer szolidaritásának biztosítása érdekében konszolidálni kell az állami kórházi rendszert. Ez azonban nem jár majd kórházbezárásokkal, a TB csomag szűkítésével, a konszolidációhoz szükséges lépésekről és forrásokról is megállapodás született már.

Az államtitkár megerősítette, az egészségügy tervezett átalakítása népegészségügyi szemléletű lesz, az alapellátást megerősítik, fontos feladat lesz a népbetegségeket kezelő megelőzési programok kiterjesztése és finanszírozása.

forrás:index.hu

Leave a Reply 248 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: