< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Jövő héten felállhat a Fővárosi Közgyűlés

| Mobile | RSS

Jövő héten felállhat a Fővárosi Közgyűlés

2014. október 30. | hozzászólás | Közélet

Várhatóan november 7-én, pénteken alakul meg a Fővárosi Közgyűlés – tudta meg lapunk. Értesüléseink szerint Tarlós István (Fidesz–KDNP) főpolgármester legkorábban hétfőn hívhatja össze az első tanácskozást.

A Fővárosi Választási Bizottság mai ülésén megállapíthatja a kompenzációs listás eredményt, majd átadhatják a megbízóleveleket. A jogszabályban biztosított háromnapos jogorvoslati határidő leteltével a főpolgármesternek négy nappal az ülés előtt kell kiküldenie a meghívókat.

Úgy tudjuk, az alakuló ülésen, az eskütétel után megválasztják a főpolgármester-helyetteseket is, akiket Tarlós István korábban megnevezett: a közgyűlés tagjai közül újra a KDNP-s Bagdy Gábort, míg külsősként továbbra is Szeneczey Balázst, illetve egy eddigi fideszes fővárosi képviselőt, Szalay-Bobrovniczky Alexandrát.

Pálffy Ilona, a Nemzeti Választási Iroda elnöke tegnap bejelentette: november 9-én országosan tizenegy településen tartanak megismételt önkormányzati választást, míg további 23 helyen időközi voksolást kell kiírni, a jogi határidők betartásával, jövő év elejére.

forrás:mno.hu

Leave a Reply 275 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: