< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Nem mondott le Haszilló Ferenc

| Mobile | RSS

Nem mondott le Haszilló Ferenc

2014. október 31. | hozzászólás | Közélet

Nem mondott le Haszilló Ferenc

Letette a hivatali esküt Haszilló Ferenc, aki egy nyilvánosságra került hangfelvétel szerint liberális politikusok kivégzéséről beszélt, és rasszista, antiszemita kijelentéseket tett. A botrány kirobbanása után a Fidesz kizárta a politikust, aki így független városvezető lesz Kecelen.

„Tarkólövés… Visszahozni a halálbüntetést, nemzetárulás, satöbbi. Ötöt-hatot kivégezni” – fejtette ki a liberális gondolkodású emberekről kialakított véleményét Haszilló Ferenc. A felvétel két évvel ezelőtt készült, amikor a helyi televízió egy műsora után egy bekapcsolva maradt mikrofon rögzítette a polgármester gyűlölködéseit. A felvételt nemrég tették közzé az interneten, a botrány nyomán a Fidesz kizárta Haszilló Ferencet.

Haszillót az eskütétel napján ellentüntetők várták a keceli polgármesteri hivatal előtt. Számuk azonban elmaradt a polgármester szimpatizánsai mellett, akik között olyanok is akadtak, akiket Haszilló megsértett rasszista megnyilvánulásával. Haszilló végül – korábbi ígéretével ellentétben – letette a polgármesteri esküt, és megkezdte harmadik ciklusát.

Király József, az MSZP Bács-Kiskum megyei elnöke az RTL Klubnak azt mondta, felháborító Haszilló viselkedése. „Abban bízom, hogy a keceli képviselők testületileg lemondanak, és akkor új választásokat fognak kiírni” – mondta.

Haszilló Ferenc polgármesterként havonta 450 ezer forintot keres majd, és mellé 70 ezer forintos költségtérítést is kap – számolt be az RTL Klub híradója.

forrás:168óra.hu

Leave a Reply 1491 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: