< Böngészés > Főoldal / Közélet / Blog article: Nemzeti bulvárcsenöl

| Mobile | RSS

Nemzeti bulvárcsenöl

2014. október 31. | hozzászólás | Közélet

Nemzeti bulvárcsenöl

Az a hír járja, hogy a köztelevízió új csatorna indítását tervezi: egy valódi bulvárcsenöllel szeretnék megörvendeztetni a magyarságot.

A nemzeti bulvárcsatorna (nevezzük ideiglenesen M nullának) ötlete állítólag a miniszterelnöki főtanácsadó fejéből pattant elő, aki ugyan államilag fizetett magánemberként nem köteles sem beszámolni, sem nyilatkozni, sem felelősségre vonódni, egyáltalán nem tartozik tehát a nyilvánosság elé, de színes és változatos életvitele kapcsán mégis mindegyre a bulvármédia címlapjaira kerül, sőt, mint hírlik, maga is megmártózott már a folytatásos teleregények sikereiben. Egy szó, mint száz, tudja, mit beszél. Nemzeti bulvár, az kell a magyarnak. Hogy feltöltődjön, kikapcsolódjon, vigasztalódjon, egy ütemre dobbanjon.

Az ötletet csak helyeselni lehet, most már tényleg csak az utolsó építőkövek hiányoznak a újjáépült nemzet nagyszerű monumentumából, meglesznek azok is nemsokára, s közöttük a közszolgálati bulvár lesz az igazi habarcs. Az tart majd össze bennünket, szertekószáló magyarokat. Egy a zászló, egy a bulvár.

Mindazonáltal felmerülnek bizonyos kérdések. Az egyik a jelenlegi bulvárcsatornákra vonatkozik. Amennyire én tudom, az egyik már most is kormányközeli kezekben van, a másikat pedig a jelenlegi rezsim fincsi új adókkal igyekszik éppen térdre kényszeríteni. Vagyis, ha minden a hatalom szája íze szerint történik, a hazai kereskedelmi adók is úgy fütyülnek majd, ahogy ők szeretnék. Akkor meg minek még egy? (Ha kérhetem, mostan ne tessenek az Orbán és a Simicska úr megbonthatatlan, örök barátságának repedéseire hivatkozni, mert én azt egész egyszerűen nem hiszem el róluk. Két ilyen hérosz, akik hátat a hátnak vetve, a két kezükkel a semmiből építették fel maguknak ezt a pártot, ezt az országot, nem felejtheti el sosem, mivel tartozik a másiknak. Szerintem a belháborújukról szóló mendemondák csak kitalációk, ők meg csak nevetnek, kéz a kézben az egészen.)

Az igazi kérdés azonban az, vajon a tisztelt főtanácsadó úr miért nem néz manapság köztelevíziót. Mert ha nézne, tudhatná, a nemzeti bulvárra vonatkozó ötletét szorgos beosztottak már régen megvalósították. A soha véget nem érő termelési sikerekkel kezdődő, kétfejű fókabébikkel folytatódó, majd bűnügyi tudósításokba torkolló híradók (melyeknek állandó szereplői az elmúltnyolcév futóláncon vezetett elvetemült szereplői), a szakértőnek maszkírozott pártkatonák vérre menő vitaműsorai – melyekben mindenki ugyanazt szajkózza –, az államtitkári Maradj talpon-vetélkedők, a nemzeti vágták, a vágót soha el nem viselő főzőműsorok a legkényesebb bulvárigényeket is kielégítik.

Persze mindent lehet fokozni.

forrás:168óra.hu

Leave a Reply 1489 megnézve, 1 alkalommal mai nap |
Tags: