< Böngészés > Főoldal / Fogyasztóvédelem, Közélet, Nav / Blog article: Fogyasztóvédelem, Kisteleki – sártengeres – vásár, avagy Kedves Miniszterelnök Úr!

| Mobile | RSS

Fogyasztóvédelem, Kisteleki – sártengeres – vásár, avagy Kedves Miniszterelnök Úr!

Fogyasztóvédelem, Kisteleki – sártengeres – vásár, avagy Kedves Miniszterelnök Úr!


Szerkesztőségünk kapott egy bejelentést – már nem először- hogy a vásárban nem adnak számlát, kétes eredetű termékeket, valamin t kontárok által összeguberált villamos eszközöket, motorokat…stb. árulnak az „eladók”!

Felkerekedtünk. Az embertömeg hullámzott a sárban. Az meg jajveszékelt az antropológiai lenyomatoktól. A vasárusoknál kezdtük feltérképezni a felhozatalt. A sárba leterített lópokrócon rozsdás vasak, motorok, használt eszközök, villamos termékek hevertek. Egy magas ősz férfi előtt hegyire dobálva meg a kocsija˙(!) platóján hevertek a villanymotorok, darálók.
Ezt a zugárust már több alkalommal is láttuk a vásárba. számlát nem adott sem, akkor sem most. Többen leálltak vele vitatkozni, mire egy ismerőse hangosan megjegyezte: – utálják a falujában is ezt a szemetet, ezt a ganajos embert… a polgármester kedvence!

A ruhaárusok „placcán” a használt darabok csak úgy röpültek a vevők között. Számlát itt sem láttunk, s nem is adott a ténsasszony! Szándékában sem volt.

Itt felhívnám a fogyasztóvédelem vezetőinek a figyelmét, nemcsak egy alkalommal kell vizsgálni a számlaadási kötelezettséget, hanem napi rendszerességgel. Itt nincs koma-jó-barát, itt büntetés van. Ezek az árusok, milliókat keresnek a mély szegénységben élők táborától. A kontárok élnek virulnak a falvakban.

Az a véleményem, hogy a falusi polgármestereket személyesen 5-10 millió forintra kell büntetni, ahhoz, hogy legyen bátorságuk megbüntetni a szomszédot, a feketemunkást, a kontárt, a fa tolvajokat! Ha szembemegy a kormányprogrammal, akkor teljes vagyonelkobzást javaslok e- polgármesterek ellen! Arra is kíváncsiak lennénk, hogy hány szabálysértési, vagy büntető feljelentést tettek a falujukban az adócsalók ellen.

A műszaki áruk tömege az orosz részlegen csak úgy csepegett le az asztalról. Az igaz, újak voltak, s jóval a hazai árak alatt. Pl., villanymotorokat 22-25 ezer forintért értékesítettek! Vágókorongokat, – vídiás- 4000Ft., míg a magyar boltokban ugyanezt a terméket 13-15 ezer forint között lehet megkapni.

A női fehérneműket 300 Ft – ért, míg a téli zoknikat – román- 5 párat 1000Ft adtak a „kereskedők”. Számlát nem láttunk s egy próbavásárlás után sem kaptunk! Fogyasztóvédelmi ellenőrökkel sem találkoztunk.

Az viszont igaz, több rendőr biztosította a területet. Ám a szemük előtt végezték az adócsaló tevékenységeket.
A cipő placcon, na, ott aztán volt felhozatal. Az árak egymást múlták felül. A sportcipőknek mondott silány kínai terméket 4-5 ezer forint között, s természetesen számla nélkül adták el.

A büfé kocsiknál sem adtak számlát s nem ütötték be a pénztárgépbe az összegeket.

Kedves Miniszterelnök Úr!

Látod, ezen a területen vannak hiányosságok. A pénteki (2014, október 31) Kossuth rádióban pont ezekről beszéltél, s kihangsúlyoztad: – a pénzbírság, illetve a szabálysértési eljárások hoznák meg a várható eredményeket!
A feketegazdaság visszaszorítása a cél a kormánynak.
Én azt mondom neked, nemcsak ezek a gondok égetik a politikai erőteret. Te mondtad a rádióban: – komolyan kell venni a hatóságoknak a közérdekű állampolgári bejelentéseket-, feladatokat! Ebben egyetértünk!

Továbbá javasolnám, hogy a társadalmi szervezeteknél egy ciklus legyen, a fogyasztóvédelem területén 5 év után váltást kell kezdeményezni a vezetőknél! A rendőri felső vezetésnél, a megyei főkapitányoknál, a falusi, kisvárosi kapitányoknál is szükségessé válna az egy ciklus elmélet! Hisz ezek az emberek keményen beleülnek a hatalomban… s mint tudod, ki használják a beosztás adta lehetőségeket….

A falusi, kisvárosi kapitányok „függnek” a polgármestertől… ezt nem szabadna megengedni…

2014-11-03 -lio-

Leave a Reply 2550 megnézve, 2 alkalommal mai nap |